Τοπικά

Παρουσίαση «Απολογισμός Έργου του ΣΑΛ 2017 – 2022»

Διοργάνωσε το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας, στην πλατεία Ζουχουρί

Ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΛ, Άγγελος Χατζηχαραλάμπους στη παρουσίασή του ανέφερε ότι, με τη στενή συνεργασία του Διοικητικού Συμβουλίου και του προσωπικού του ΣΑΛ, κατέστησαν εξαρχής σαφείς τους στόχους, τις προτεραιότητες και την ιεράρχηση των ζητημάτων. Προς τούτο, πρώτο μέλημά τους ήταν η συνέχιση με εντατικούς ρυθμούς, ξεπερνώντας τις δυσκολίες που προέκυψαν των εργασιών για ολοκλήρωση των κατασκευαστικών Συμβολαίων της Β΄ Φάσης του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας. Ταυτόχρονα, δόθηκε έμφαση στην επέκταση της αναπτυξιακής δράσης του ΣΑΛ, με την έναρξη των εργασιών για εξυπηρέτηση της Γ΄1 Φάσης του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας (σύμπλεγμα Δήμος Δρομολαξιάς – Μενεού και Κοινότητες Κίτι - Περβόλια -Τερσεφάνου) και με τη διεύρυνση της γεωγραφικής κάλυψης, εντάσσοντας στα γεωγραφικά όρια του ΣΑΛ τις περιοχές της Γ΄2 Φάσης (σύμπλεγμα Δήμου Αραδίππου, Λιβαδιών και Κοινοτήτων Ορόκλινης και Πύλας).

Εξίσου μεγάλη σημασία δόθηκε στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων από το ΣΑΛ. Η κατασκευή των αντλιοστασίων S8 & S9 πέριξ της ενορίας Σωτήρος, αποτέλεσε αντιπλημμυρική ασπίδα για τη γύρω περιοχή, που διαχρονικά αντιμετώπιζε προβλήματα πλημμυρών. Στοχεύοντας ωστόσο, στην πλήθη θωράκιση της πόλης, έγινε κατορθωτή η εξασφάλιση ευρωπαϊκών κονδυλίων συνολικού ύψους €13,5εκ, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα στο ΣΑΛ να προχωρήσει με την προκήρυξη διαγωνισμών για την κατασκευή συστήματος ομβρίων υδάτων σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Προσηλωμένοι στην αποστολή και στο όραμα του Οργανισμού, με χρηματοδότηση ύψους €5,25εκ από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προχώρησαν με μεταρρυθμιστικά έργα εκσυγχρονισμού και ψηφιοποίησης των υπηρεσιών του Οργανισμού, στοχεύοντας στην αειφόρο ανάπτυξη, στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, προσδίδοντας παράλληλα υψηλή προστιθέμενη αξία και άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα του πολίτη. Παράλληλα, επένδυσαν στη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις εκτεταμένες αλλαγές στο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον καθώς και στις συνεχείς θεσμικές τροποποιήσεις και αλλαγές των νομοθετικών πλαισίων.

Πρόκληση και παράλληλα προτεραιότητα αποτελεί για το ΣΑΛ, η επικείμενη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η δημιουργία του νέου Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακας. Στόχος, η ανάπτυξη της ευρύτερης συνέργειας, η εξοικονόμηση και η οικονομία κλίμακας, ώστε ο νέος Οργανισμός να είναι σε θέση να προσφέρει μεγαλύτερο εύρος υπηρεσιών με πιο αποδοτικό τρόπο. Το ΣΑΛ, ως ουσιαστικό μέρος τού υπό σύσταση Οργανισμού, έχοντας την τεχνογνωσία και τη διοικητική ικανότητα, δηλώνει έτοιμο να εργαστεί για την επιτυχία της μεταρρύθμισης, κατέληξε ο κ. Χατζηχαραλάμπους.