Διεθνή

Αμήχανος Ερντογάν, βάφτισε «Τούρκο Ρατσιστή» δημοσιογράφο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενοχλήθηκε από ερώτηση Αμερικανού δημοσιογράφου Κουρδικής καταγωγής ο Ερντογάν

Ο Ερντογάν «βάφτισε» τον κουρδικής καταγωγής δημοσιογράφο Roj Eli Zalla «Τούρκο» και «Ρατσιστή» επειδή τον ρώτησε για την επιθετική πολιτική εναντίον χωρών και λαών που γειτνιάζουν με την Τουρκία

Ο Κουρδικής καταγωγής δημοσιογράφος από την Washington, ρώτησε αρχικά τον Ερντογάν για τη συνομιλία του με τον Πρόεδρο Μπάιντεν και ειδικότερα για τα νεότερα που αφορούν το πρόγραμμα των F-16 και αν πιστεύει πως θα υπάρξει βοήθεια από το Κογκρέσο για την υλοποίηση των τουρκικών επιδιώξεων σε ότι αφορά τη σχετική εξοπλιστική συμφωνία.

Η ερώτηση όμως που προκάλεσε αμηχανία τον Ερντογάν, αφορούσε την επιθετική πολιτική που ασκεί η Τουρκία στο Αιγαίο, στη Συρία, το Ιράκ, το Κουρδιστάν κλπ… Μάλιστα o δημοσιογράφος του είπε ότι κόσμος σκοτώνεται σε αυτές τις περιοχές, από τουρκικούς βομβαρδισμούς.

Ο Τούρκος Πρόεδρος προσπάθησε να συγκρατήσει τον θυμό του, πλην όμως η αμηχανία του φάνηκε στο γεγονός πως βάφτισε «Τούρκο» και «Ρατσιστή» τον δημοσιογράφο.

«Είπες ότι είσαι Τούρκος με έδρα τις ΗΠΑ. Δεν το πιστεύω πραγματικά αυτό. Κάνετε μια ρατσιστική παρατήρηση - αυτό είναι ξεκάθαρο στο περιεχόμενο της ερώτησής σας. Δεν έχουμε προβλήματα με τους Κούρδους στο βόρειο Ιράκ ή τη νότια Συρία - όπως επίσης δεν έχουμε προβλήματα με τους Κούρδους που ζουν στην Τουρκία».