Επιχειρείν

e-POWER: Το καινοτόμο ηλεκτροκίνητο σύστημα της Nissan

Ευχάριστη, αποδοτική και ομαλή οδηγική εμπειρία

Η καινοτόμος τεχνολογία e-Power αποτελεί την πρωτοποριακή φιλοσοφία της Nissan, αντιπροσωπεύοντας ένα κρίσιμο ορόσημο στη στρατηγική ηλεκτροκίνησης της εταιρείας. Το πρωτοποριακό σύστημα προσφέρει βέλτιστη απόδοση καυσίμου με την οδηγική απόλαυση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Η τεχνολογία λειτουργεί παρόμοια με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, μειώνοντας τις εκπομπές αερίων και το κόστος λειτουργίας, και παράλληλα επειδή δεν απαιτήται η φόρτιση στην πρίζα, οι οδηγοί δεν χρειάζεται να αλλάξουν τις οδηγικές τους συνήθειες. Το στοιχείο που κάνει το σύστημα της Nissan να ξεχωρίζει είναι ότι ο βενζινοκινητήρας λειτουργεί αποκλειστικά σαν γεννήτρια, με την κίνηση στους τροχούς να δίνεται μόνο μέσω του ηλεκτροκινητήρα. Αυτό σημαίνει ότι ο κινητήρας μπορεί να λειτουργεί μόνιμα σε μια σταθερή κατάσταση ιδανικής λειτουργίας μεγιστοποιώντας την οικονομία στο καύσιμο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Ένα επιπλέον όφελος της τεχνολογίας e-POWER είναι πως οι οδηγοί δε χρειάζεται να ανησυχούν για την εμβέλεια του αυτοκινήτου. Η μπαταρία θα είναι πάντα γεμάτη από την λειτουργία του βενζινοκινητήρα, και έτσι όσο αφορά τα μεγάλα ταξίδια, δεν απαιτείται η φόρτιση κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Σύμφωνα με τη Nissan, οι Ευρωπαίοι αγοραστές αυτοκινήτων, πλέον, επιλέγουν το όχημά τους με οικολογικά κριτήρια. Για να ανταποκριθεί σε αυτή την τάση η Nissan, ανέπτυξε το σύστημα e-Power, ειδικά ρυθμισμένο για τις ανάγκες των Ευρωπαίων καταναλωτών: μια ιδανική τεχνολογία για όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αφιερώσουν χρόνο για να επαναφορτίσουν το όχημά τους με καλώδιο, αλλά οδηγούν καθημερινά και είναι έτοιμοι να κάνουν το πρώτο βήμα στη μετάβασή τους σε ένα πλήρες ηλεκτρικό όχημα, στο μέλλον.

Το e-Power επωφελείται ακόμα και από το σύστημα e-Pedal το οποίο δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα να οδηγήσει ξεκούραστα χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του γκαζιού για την επιτάχυνση και την επιβράδυνση του αυτοκινήτου.

Καταληκτικά, το αυτοκίνητο με μετάδοση κίνησης e-POWER , κινείται με ηλεκτρισμό, τροφοδοτείται με βενζίνη, επαναφορτίζεται εν κινήσει και ανακυκλώνει την ενέργεια από το φρενάρισμα.

Το μοναδικό σύστημα κίνησης e-POWER της Nissan έχει εφαρμοστεί στο νέο NISSAN X-Trail και στο νέο Qashqai που είναι το πρώτο μοντέλο στην Ευρώπη που έχει εξοπλιστεί με την καινοτόμα τεχνολογία. Kαι τα δύο μοντέλα βρίσκονται στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα.

24.11.22 - Nissan QQ e-POWER 2.jpg