Κυπριακό

Ο Ερντογάν βγάζει ξανά το «Αμπντουλχαμίντ Χαν» στην Αν. Μεσόγειο

Στην Μεσόγειο βγαίνει τις επόμενες ημέρες το πλοίο-γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίντ Χαν», όπως αποκάλυψε ο διευθυντής της Εταιρείας Πετρελαίου της Τουρκίας (TPAO), Μελίχ Χαν Μπιλγκίν.

Ο Μελίχ Χαν Μπιλγκίν, Γενικός Διευθυντής της ΤΡΑΟ μιλώντας στο Turkey Energy Summit, δήλωσε ότι το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν (Abdulhamid Han) είναι έτοιμο να βγει ξανά στη Μεσόγειο.

«Συνεχίζουμε την εξερεύνηση σε κάθε γωνιά της Γαλάζιας Πατρίδας», είπε.

Ο Melih Han Bilgin, Γενικός Διευθυντής της ΤΡΑΟ δήλωσε ότι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης του σχεδιάζουν στείλουν το πλωτό γεωτρύπανο Abdülhamid Han σε υπηρεσία στη Μεσόγειο. «Θα συνεχίσουμε τις έρευνες μας σε κάθε γωνιά της Γαλάζιας Πατρίδας. Στην πραγματικότητα, έχουμε σχεδιάσει βήμα-βήμα, τι θα κάνουμε εβδομάδα προς εβδομάδα και υλοποιούμε τις ανάγκες αυτού του σχεδίου».

Ο Bilgin, στην ομιλία του στη 12η Σύνοδο Κορυφής για την Ενέργεια της Τουρκίας, είπε ότι το Αμπντουλχαμίτ Χαν είναι αγκυροβολημένο έξω από το Τασουτζού για συντήρηση. Οι προετοιμασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Τις επόμενες μέρες θα σηκώσει άγκυρα και έχει σχεδιαστεί ότι ο νέος χώρος της δραστηριοποίηση θα είναι στη Μεσόγειο», όπως είπε.

ΠΗΓΗ: Ertnews.gr