Παραπολιτικά

Ντόναλτ Τραμπ, Χούντα, Μάριος Ηλιάδης και «πραξικοπηματική… συνένωση»!

Το ότι η προεκλογική εκστρατεία αυτήν τη φορά στην Κυπριακή Δημοκρατία ξεκίνησε με άγριες και βρώμικες διαθέσεις εδώ και ένα χρόνο, είναι πολύ γνωστό και λυπηρό, για μια δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα και δεν τιμά κανέναν από τους εργολάβους της λάσπης.

Αλλά, φθάσαμε σε πρωτάκουστα πλέον επίπεδα για μια… ευρωπαϊκή χώρα, ένας υποψήφιος για την προεδρία με επιστολή του -άκουσον, άκουσον- να ζητά από το ΑΚΕΛ και τον ΔΗΣΥ, Οικολόγους και άλλους υποψηφίους να συνενωθούν (όπως είπε σε διάσκεψη Τύπου) για «την ανατροπή του δυσοίωνου, εκλογικού αποτελέσματος, όπως αυτό καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις» (Άρθρο Άριστου Μιχαηλίδη, «Άκου, μέτωπο για ‘‘ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος’’», «Φ», 26.11.2022).

Δεν θα πω ούτε λίγο ούτε πολύ, αλλά ξεκάθαρα, ο στόχος και το κάλεσμα του Μ. Ηλιάδη είναι για την αποτροπή της εκλογής του Νίκου Χριστοδουλίδη, αλλά προφανώς και την ίδια την ανατροπή. Αν κερδίσει ο Νίκος Χριστοδουλίδης, όχι κανένας άλλος. Εφόσον οι δημοσκοπήσεις αυτόν προβλέπουν ως πρώτο με διαφορά από τους εκλεκτούς διζωνικούς υποψηφίους Α. Μαυρογιάννη και Α. Αβέρωφ των ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ. Καλεί δηλαδή σε εγρήγορση τους διζωνικούς να ετοιμαστούν, να συνενωθούν για να είναι έτοιμοι να κάνουν ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ; Αυτό σημαίνει «ανατροπή»! Όπως έκανε π.χ. η Χούντα το 1974, αλλά δεν τα κατάφερε. Όπως «διέταξε» τους μπράβους του ο Ντόναλτ Τραμπ και δεν τα κατάφερε! Αυτή είναι, κύριοι, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σας, να ανατρέψετε εν έτει 2022 την ελεύθερη βούληση, απόφαση και επιλογή του κυρίαρχου λαού, γιατί θα κακοφανιστούν οι ήδη προφανώς ανησυχούντες «κηδεμόνες» του κυπριακού Φόρεϊν Όφις και η Τουρκία;

Κατά τα άλλα, οι περιβόητες εγγυήτριες δυνάμεις της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας; Μια τέτοια ενέργεια, ένα τέτοιο κάλεσμα ισοδυναμεί με υποκίνηση (incitement) για αντι-δημοκρατική δράση σε μια δημοκρατία.

Τι λέγει η Γενική Εισαγγελία;