Διεθνή

Προκλητικός Ερντογάν: «Τιμούμε όσους έριξαν τον εχθρό στη θάλασσα το 1922» (ΒΙΝΤΕΟ)

Προκλητικός έναντι του ελληνισμού για άλλη μια φορά ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σε χθεσινοβραδινή του ομιλία

Δεν πρόκειται για κάτι ασυνήθιστο. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγιπ Ερντογάν εμφανίστηκε και πάλι με το προκλητικό του ύφος και τον μισαλλόδοξο λόγο του, την ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικρασίας, να πανηγυρίζει για τα δεινά που προκάλεσε ο στρατός των Νεοτούρκων στον ελληνισμό της Ανατολίας.

Σε χθεσινοβραδινή του ομιλία κατά την οποία τίμησε τον τουρκικό στρατό και τον Μουσταφά Κεμάλ ο Ερντογάν, αναφέρθηκε στο ιστορικό πλαίσιο εντός του οποίου «κατέστη πατρίδα των Τούρκων η Ανατολία», λέγοντας συγκεκριμένα πως «Τιμούμε όλους τους ήρωες και τους βετεράνους που με αυτοθυσία που θυσίασαν τη ζωή τους για να γίνει η Ανατολία πατρίδα από το Μαντζικέρτ μέχρι τον Εθνικό Αγώνα».

Συνεχίζοντας ο Τούρκος Πρόεδρος, ανέφερε πως «Αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους τους στρατιώτες μας, από τον αρχιστράτηγο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, που ηγήθηκε της φωτιάς της Ανεξαρτησίας στις 19 Μαΐου 1919, μέχρι και τον τελευταίο στρατιώτη που κατάφερε τη νίκη ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης στις 9 Σεπτεμβρίου 1922».

Η 19η Μαΐου έχει καθιερωθεί στην Τουρκία ως «ημέρα μνήμης του Αττατούρκ, της Νεολαίας και του Αθλητισμού».