Επιχειρείν

Η Πετρολίνα πρωτοπορεί και επενδύει σε νέες τεχνολογίες με την συμμετοχή της σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας

Η πρόταση έργου της Πετρολίνα κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 250 προτάσεις, με στόχο την ανάπτυξη εξελιγμένου τεχνολογικού προϊόντος για τη διασφάλιση της ποιότητας των καυσίμων.

Στο πλαίσιο των ερευνητικών προγραμμάτων RESTART 2016-2020 του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, επιλέχθηκε η πρόταση έργου ENTERPRISES/0521/0058, στην οποία η Πετρολίνα συμμετέχει ως βασικός εταίρος, έχοντας στο επίκεντρο την ανάπτυξη εξελιγμένων τεχνολογικών προϊόντων διασφάλισης ποιότητας καυσίμων. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά πρωτότυπο και καινοτόμο εγχείρημα, το οποίο εδράζεται στις αρχές της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιωσιμότητας.

Η διασφάλιση ποιότητας καυσίμων βασίζεται κυρίως στην νάνο-τεχνολογία και στο πλαίσιο του έργου, η Πετρολίνα συνεργάζεται με την εταιρεία AmaDema (www.amdmcomposites.com), η οποία εξειδικεύεται στον σχεδιασμό και την παρασκευή προηγμένων σύνθετων υλικών και κατασκευών.

Η πρόταση έργου της Πετρολίνα κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 250 προτάσεις, από τις οποίες επιλέχθηκαν για χρηματοδότηση περίπου το 8 με 10% των προτάσεων, που συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία.

Η διασφάλιση χρηματοδότησης του συγκεκριμένου ερευνητικού προγράμματος, αποδεικνύει τον διαχρονικό στόχο της Πετρολίνα να πρωτοπορεί συνεχώς, επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες που παρέχουν στον καταναλωτή ανώτερης ποιότητας καύσιμα.

Η Πετρολίνα συμμετέχει σε δύο επιπλέον ερευνητικά προγράμματα (Horizon Funding European Commission) για ενεργειακές κοινότητες και δομικούς υπερπυκνωτές (Structural Supercapacitors).