Ειδήσεις

Κ. Ιωάννου για ΟΑΥ: «Είσαστε κατώτεροι των περιστάσεων»

Κωνσταντίνος Ιωάννου: «Στην παράδοση του Υπουργείου πριν 1 χρόνο είχα αναφέρει στον Υπουργό: "το ΓεΣΥ και τα μάτια σου". Είσαστε κατώτεροι των περιστάσεων»

Στον απόηχο της σημερινής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για διορισμό του Δρος Πέτρου Αγαθαγγέλου, Προέδρου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, ως Μέλους Διοικητικού Συμβουλίου ΟΑΥ μέχρι τις 21 Νοεμβρίου 2022, ο τ. Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου τοποθετήθηκε δημοσίως μέσω ανάρτησής του στο Twitter.

Εκφράζοντας με έντονο τρόπο την άποψή του για τον συγκεκριμένο διορισμό, σχολίασε:

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ποιες είναι οι προθέσεις κάποιων διορίζοντας στο ΔΣ ΟΑΥ κάποιον που πολεμούσε και πολεμά το ΓεΣΥ για τους δικούς του λόγους (που είναι σεβαστοί) και αποκαλούσε τους γιατρούς που θα ενταχθούν στο ΓεΣυ αποστάτες. Επιπλέον υπάρχει καταφανής σύγκρουση συμφερόντων αφού στο ΔΣ ΟΑΥ αποφασίζονται θέματα όπως οι αμοιβές ιατρών κλπ».

Στην κατακλείδα της δημοσίευσής του, ο Κ. Ιωάννου υπογράμμισε: «Στην παράδοση του Υπουργείου πριν 1 χρόνο είχα αναφέρει στον Υπουργό: "το ΓεΣΥ και τα μάτια σου". Είσαστε κατώτεροι των περιστάσεων».



Αντίδραση και από πλευράς ΠΕΟ

Η απόφαση για διορισμό του Π. Αγαθαγγέλου προκάλεσε και την αντίδραση της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας. Σε ανακοίνωση της συντεχνίας σημειώνεται πως η συμμετοχή του Προέδρου του ΠΙΣ στον Οργανισμό που αποφασίζει τις αμοιβές των γιατρών προκαλεί ερωτηματικά:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισαν σήμερα τον διορισμό του προέδρου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) στο Δ.Σ του ΟΑΥ, σαν εκπρόσωπο των εργοδοτών.

»Με βάση την σχετική με το ΓΕΣΥ νομοθεσία, το Δ.Σ του ΟΑΥ αποφασίζει για τις αμοιβές των γιατρών. Από την άλλη αυτός που διαβουλεύεται με τον ΟΑΥ, είναι ο ΠΙΣ.

»Πως είναι δυνατό, μέσα στο Δ.Σ του ΟΑΥ να είναι ο πρόεδρος αυτών που θεσμικά, με βάση τον νόμο διαπραγματεύεται τις αμοιβές των μελών του;

»Τελικά με αυτό τον τρόπο είναι που αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την στήριξη του ΓΕΣΥ;»

Χαιρετίζει η ΟΕΒ

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με αναφορές στην εμπειρία και την τεχνογνωσία του Π. Αγαθαγγέλου

«Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) χαιρετίζει τον διορισμό από το Υπουργικό Συμβούλιο του Δρ. Πέτρου Αγαθαγγέλου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ).

»Ως Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), με εμπειρία δεκαετιών στα ιατρικά δρώμενα και με την τεχνογνωσία και αφοσίωση του στην ιατρική επιστήμη, ο Δρ. Αγαθαγγέλου θα συμβάλει σημαντικά στην επίτευξη των στόχων και την επιτυχία της αποστολής του ΟΑΥ για ένα ισχυρό ΓεΣΥ για το καλό όλων των πολιτών του τόπου.

»Σημειώνεται ότι ως Πρόεδρος του ΠΙΣ, ο Δρ. Αγαθαγγέλου είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΒ και μαζί με την κα Άρτεμις Παντελίδου θα εκπροσωπεί την ΟΕΒ στο Συμβούλιο του ΟΑΥ.

»Μέσω της εκπροσώπησης της στο ΔΣ του ΟΑΥ, η ΟΕΒ θα συνεχίσει να εργάζεται και να υποβάλει εμπεριστατωμένες εισηγήσεις με γνώμονα την διασφάλιση της επιτυχίας του ΓεΣΥ με ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και χωρίς κίνδυνο οικονομικού εκτροχιασμού».