Ειδήσεις

Στα ύψη και σήμερα ο υδράργυρος - Πώς θα είναι ο καιρός του Σ/Κ

Άνοδος της θερμοκρασίας τη Δευτέρα -

Συνεχίζονται και σήμερα οι υψηλές θερμοκρασίες με το θερμόμετρο να φτάνει τους 39 βαθμούς σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Ομοίως και το Σαββατοκύριακο οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές και ως εκ τούτου το κοινό, καλό είναι να τηρεί μέτρα αυτοπροστασίας από τον ήλιο και τον καύσωνα: Να βάζουμε αντηλιακά ειδικά όταν είμαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο, να αποφεύγεται η άσκοπη έκθεση στον ήλιο, να γίνεται κατανάλωση υγρών και να προτιμώνται τα σκιερά και δροσερά μέρη.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού του Τμήματος Μετεωρολογίας, αναφέρει πως σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο από το μεσημέρι και μετά ενδέχεται να παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά το απόγευμα στα νοτιοδυτικά παράλια, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα νότια, ανατολικά και βόρεια παράλια, στους 29 στα δυτικά παράλια και στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά στα δυτικά και βόρεια παράλια ενδέχεται να εμφανίζονται παροδικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο, ενώ μέχρι τη Δευτέρα θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.