Ειδήσεις

Μ. Ηλιάδης: «Ο Δρ Αγαθαγγέλου οφείλει να απορρίψει τον διορισμό»

Άρνηση του διορισμού από τον Δρα Αγαθαγγέλου ή άμεση ανάκλησή του

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης που ξέσπασε με αφορμή τον διορισμό του Δρος Πέτρου Αγαθαγγέλου στο ΔΣ του ΟΑΥ, ο Μάριος Ηλιάδης, υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση καλώντας τον Δρα Αγαθαγγέλου να απορρίψει τον διορισμό του. Σε διαφορετική περίπτωση, εξηγεί ότι η ανάκληση του διορισμού εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας αποτελεί μονόδρομο, προκειμένου να αποφευχθούν περιπέτειες. Ξεκαθαρίζει, ωστόσο, ότι δεν αμφισβητείται το κύρος και η επιστημονική επάρκεια του Δρος Αγαθαγγέλου.

>>Δείτε επίσης: Κ. Ιωάννου για ΟΑΥ: «Είσαστε κατώτεροι των περιστάσεων»



Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση:

Παρά τις έντονες, καθολικές και απόλυτα δικαιολογημένες αντιδράσεις για τον ατυχή και προκλητικό διορισμό, του γνωστού πολέμιου του ΓεΣΥ Δρος Αγαθαγγέλου στο Δ.Σ του ΟΑΥ, δυστυχώς ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας δείχνουν να αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ζημιάς και των προβλημάτων που δημιουργούνται από την συγκεκριμένη πράξη τους. Με λύπη παρατηρούμε ότι αντί να προχωρήσουν στην άμεση ακύρωση και ανάκληση του διορισμού, επιχειρούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, εντείνοντας όλο και περισσότερο τις υποψίες ότι ο συγκεκριμένος διορισμός αποκρύβει σκοπιμότητες και αποτελεί μέρος ενός σχεδίου υπόσκαψης του ΓεΣΥ και αλλοίωσης της αρχικής φιλοσοφίας και χαρακτήρα του.

Το ίδιο ισχύει και για τον Δρα Αγαθαγγέλου, ο οποίος, αν πράγματι δεν είναι όπως ο ίδιος διατείνεται πολέμιος και εχθρός του ΓεΣΥ, θα έπρεπε να έχει επιδείξει ήδη την απαιτούμενη ευθιξία και να αρνηθεί τον διορισμό, προστατεύοντας και τον εαυτό του αλλά και το ΓεΣΥ από δοκιμασίες και περιπέτειες.

Ουδείς αμφισβητεί το επαγγελματικό κύρος και την επιστημονική επάρκεια του Δρος Αγαθαγγέλου, ούτε φυσικά και το δικαίωμα της ιατρικής κοινότητας αλλά και της ΟΕΒ να αντιπροσωπεύονται στο Δ.Σ του ΟΑΥ, κάτι που προκύπτει εξάλλου και από τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας. Επιπρόσθετα η συμμετοχή του ιατρικού κόσμου στα κέντρα αποφάσεων που σχετίζονται με το ΓεΣΥ είναι εκ των ων ουκ άνευ, αφού χωρίς τους γιατρούς δεν μπορεί να υπάρξει ΓεΣΥ.

Η αντιπροσώπευση ωστόσο αυτή μπορεί να γίνει κάλλιστα με την επιλογή άλλου προσώπου ή ακόμα και προσώπων, τα οποία όμως να μην έχουν συνδεθεί τόσο κραυγαλέα με την πολεμική κατά του ΓεΣΥ, και τα οποία να πιστεύουν ειλικρινά στην αναγκαιότητα του Συστήματος αλλά και στην σπουδαιότητα και ωφελιμότητα που έχει αυτό για το κοινωνικό σύνολο.

Ως εκ τούτου θεωρώ ότι, για να προστατευθεί από αχρείαστες περιπέτειες το ΓεΣΥ και για να αφεθεί απερίσπαστο να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά του, ο Δρ Αγαθαγγέλου οφείλει, σεβόμενος τον εαυτό του, να απορρίψει έστω και τώρα τον διορισμό. Σε αντίθετη περίπτωση η ανάκληση του διορισμού του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι μονόδρομος.