Διεθνή

Λονδίνο: Πρωτοφανείς εικόνες από πυρκαγιές και καύσωνα (ΒΙΝΤΕΟ)

«Και όμως είναι το Λονδίνο. Ας αναλογιστούμε πόσο άλλαξαν τα πράγματα!» - Μήνυμα του εκπροσώπου Τύπου και Υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου

Δεκάδες πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει πέριξ του Λονδίνου και σε άλλα μέρη της Βρετανικής επικράτειας, εν μέσω μάλιστα ενός πρωτόγνωρου για τη χώρα καύσωνα που ξεπερνά σε κάποιες περιπτώσεις και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου μάλιστα έχει κηρύξει «μείζον περιστατικό» τα όσα συμβαίνουν.

Περίπου 100 πυροσβέστες και 15 πυροσβεστικά οχήματα επιχειρούν σε χωριό ανατολικά του Λονδίνου για να κατασβήσουν μεγάλη πυρκαγιά.

Σύμφωνα με πλάνα που ελήφθησαν από ελικόπτερο του Sky News, η φωτιά σαρώνει εκτάσεις βλάστησης και έχει καταστρέψει πολλά σπίτια στο χωριό Γουένινγκτον, περίπου 30 χιλιόμετρα από το κέντρο του Λονδίνου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα για να κατασβήσει πολλές πυρκαγιές μέσα και γύρω από την πόλη.

«Οι πυροσβέστες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τις ανάγκες των κοινοτήτων μας, αλλά η κήρυξη ενός μείζονος περιστατικού μας επιτρέπει να επικεντρώσουμε τους πόρους μας», ανέφερε η υπηρεσία.

Ως μείζον περιστατικό ορίζεται ένα συμβάν ή μια κατάσταση με μια σειρά σοβαρών συνεπειών που απαιτεί την εφαρμογή ειδικών ρυθμίσεων από μία ή περισσότερες υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης.

«Οι πυροσβέστες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τις ανάγκες των κοινοτήτων μας, αλλά η κήρυξη ενός μείζονος περιστατικού μας επιτρέπει να επικεντρώσουμε τους πόρους μας», ανέφερε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου. Δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ πολλά από αυτά κατασβήνουν τις συνεχώς αυξανόμενες φωτιές, όπως γνωστοποίησε.

ΠΗΓΗ: Simerini online / ΑΠΕ-ΜΠΕ / CNN.gr