Ειδήσεις

Βγάζουν γεωτρύπανο στην Αν. Μεσόγειο οι Τούρκοι στις 9 Αυγούστου

Αδιευκρίνιστο το πού θα κατευθυνθεί επ' ακριβώς το πλοίο

Στις 9 Αυγούστου θα αναχωρήσει από το λιμάνι της Μερσίνης το γεωτρύπανο Abdulhamid Han για να ξεκινήσει «αποστολή στη Μεσόγειο», σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας. Την είδηση μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu με ανάρτηση στο twitter.

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Ιουλίου το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας είχε γνωστοποιήσει με ανακοίνωση του ότι το γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν», θα ξεκινήσει την πρώτη του αποστολή στις αρχές Αυγούστου και σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ η πρώτη γεώτρηση αναμένεται να γίνει στην Ανατολική Μεσόγειος.

Περίπου έναν μήνα νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 13 Ιουνίου, ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε τελετή για τις γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα είχε ανακοινώσει ότι το νέο γεωτρύπανο της Τουρκίας θα ονομαστεί Σουλτάνος Αμπντούλ Χαμίτ.

«Aυτή τη στιγμή βρίσκεται στο λιμάνι Τάσουτζου της Μερσίνης και γίνονται οι τεχνικές προεργασίες πριν τις γεωτρήσεις. Με τη βοήθεια του Θεού με την έναρξη του έργου κι αυτού του πλοίου μας θα πραγματοποιήσουμε τις έρευνες μας πιο γρήγορα, αποτελεσματικά και αποδοτικά», δήλωσε, χωρίς πάντως να διευκρινίζει πού θα κατευθυνθεί το πλοίο.

ΠΗΓΗ: liberal.gr