Ειδήσεις

Κίτρινη προειδοποίηση με 40άρι και σήμερα - Αναλυτικά το δελτίου καιρού

Στους 40 βαθμούς αναμένεται να ανέλθει η θερμοκρασία στο εσωτερικό την Τετάρτη

Κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά ψηλή θερμοκρασία το απόγευμα της Τετάρτης, εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου. 

Συγκεκριμένα, η προειδοποίηση ισχύει από τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης μέχρι τις 1700 της ίδιας ημέρας, χρονική διάρκεια κατά την οποία «η μέγιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 40 βαθμους Κελσίου».

Το Τμήμα Μετεωρολογίας καλεί το κοινό να είναι ενήμεροι για τις αναμενόμενες ψηλές θερμοκρασίες, καθώς «είναι πιθανοί κάποιοι κίνδυνοι υγείας μεταξύ των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού όπως π.χ. ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά».



Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να στραφούν από το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 36 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 32 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 31 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις νύχτες και νωρίς το πρωί, είναι πιθανόν τοπικά να σχηματίζεται αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.Η θερμοκρασία την Πέμπτη αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο, ενώ μέχρι το Σάββατο αναμένεται να σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση, για να παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.