«Ξεσπάθωσε» κατά της Βουλής ο ΥΠΟΙΚ - «Επικίνδυνος και άκρατος λαϊκισμός»

Για επικίνδυνο και άκρατο λαϊκισμό κατηγορεί τη Βουλή ο ΥΠΟΙΚ με αφορμή την απόρριψη των αναπομπών

Για επικίνδυνο και άκρατο λαϊκισμό κατηγορεί την Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, με αφορμή την απόρριψη των αναπομπών του Προέδρου σε τρεις νόμους που ψηφίστηκαν και αφορούν την πρόταση για κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα, την πρόταση για κατάργηση του ΦΠΑ στους ρύπους στην τιμή του ρεύματος και τον νόμο για την αναστολή των εκποιήσεων για τρεις μήνες.

Ο κ. Πετρίδης σε ανάρτηση στο λογαριασμό του στο twitter, παραθέτει σε φωτογραφία και επιστολή της Κομισιόν ημερομηνίας 27 Ιουλίου, προς τον ΓΔ του Υπουργείου Γιώργο Παντελή με αφορμή την ψήφιση από τη Βουλή της νομοθεσίας για το ΦΠΑ στις 14 Ιουλίου. Στην επιστολή αναφέρεται ότι οι αναθεωρήσεις στο ΦΠΑ είναι προβληματικές και αντίθετες με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και καλείται η Κύπρος να λάβει διορθωτικά μέτρα.

"Αντίδραση από Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις αποφάσεις της Βουλής. Είχαμε προειδοποιήσει, ενώ η επιστολή τέθηκε ενώπιον του σώματος. Παραταύτα η Βουλή, δίδοντας συνέχεια στον επικίνδυνο άκρατο λαϊκισμό, απέρριψε τις αναπομπές, διακινδυνεύοντας την αξιοπιστία της χώρας & την οικονομία", έγραψε στην ανάρτησή του ο ΥΠΟΙΚ.