Επιχειρείν

Δωρεάν βιωματικό εργαστήρι για την ενδυνάμωση των νέων

Ανάπτυξη δυνατής αυτό-εικόνας και αυτοπεποίθησης εν καιρώ πανδημίας Covid-19 για παιδία ηλικίας 13 μέχρι 20 ετών

Δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του Κορωνιού, οι κοινωνικές και οικονομικές της συνέπειές επηρεάζουν την κοινωνική συνείδηση αλλά και τα συναισθηματικά πεδία κυρίως των νέων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Chtouris & Zissi, 2020), οι νέοι έχουν αντιμετωπίσει σημαντικές απώλειες που αφορούν την καθημερινή ρουτίνα και τις πεποιθήσεις τους, οι οποίες αναπόφευκτα επηρεάζουν την ψυχολογία και κατ’ επέκταση την προσωπική τους ανάπτυξη.

Η άτυπη ομάδα νέων “Active TeamMates”, που αποτελείται από την Βικτόρια, Ιζαμπέλα, Νάσια, Ράλι και Στέφανο, προγραμματίζει να υλοποιήσει βιωματικό εργαστήρι με σκοπό την ενδυνάμωση των νέων.

Το εργαστήρι θα εφαρμοστεί από την πιστοποιημένη σύμβουλο προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης κυρία Μαρία Μενοίκου και την ομάδα συνεργατών της.

Η εν λόγω εκδήλωση, στοχεύει ακριβώς στην ενδυνάμωση των νέων να διαχειριστούν τις αλλαγές που έχει επιβάλει η πανδημία στην καθημερινότητά τους, συμμετέχοντας σε ένα ολοκληρωμένο εργαστήρι ανάπτυξης της αυτό-εικόνας και της αυτοεκτίμησής τους. Ο τελικός στόχος του εργαστηρίου είναι οι νέοι να κατανοήσουν τον εαυτό τους, να εντοπίζουν τις αδυναμίες τους, να αναπτύσσουν σχέσεις επικοινωνίας, να πιστεύουν στον εαυτό τους και να αναπτύξουν ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Το εργαστήρι θα υλοποιηθεί στις 03 Σεπτεμβρίου 2022 μεταξύ των ωρών 8:30πμ με 1:30μμ. θα επωφεληθούν 30 νέοι αναπτύσσοντας την αυτό-εικόνα και την αυτοπεποίθησή τους με στόχο να διαχειριστούν τις αλλαγές που έχει επιβάλει η πανδημία στην καθημερινότητά τους.

Για συμμετοχή στο εργαστήρι απαιτείται η δήλωση μέσω της διαδικτυακής φόρμας εγγραφής.

Δωρεάν Εγγραφή: https://forms.gle/hofNejpSUBLk1BQYA

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες για το εργαστήρι στο τηλέφωνο 70007888.

Η ομάδα “Active TeamMates”θα επικοινωνήσει με τα άτομα που δηλώσουν συμμετοχή για περισσότερες πληροφορίες.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας Οργανισμός Νεολαίας και ΟΠΑΠ.