Ο Kevin Spacey καλείται να καταβάλει αποζημιώσεις ύψους 31 εκ. δολαρίων

Ο Kevin Spacey καλείται (στη βάση απόρριψης της έφεσης που άσκησε σε σχετική δικαστική απόφαση) να καταβάλει το ποσό των 31 εκ. δολαρίων στην MRC, την εταιρεία παραγωγής της σειράς «House of Cards»

Το 2017 ο Kevin Spacey κατηγορήθηκε για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, γεγονός που επέφερε τον τερματισμό της καριέρας του στο πλαίσιο του κινήματος #metoo στις ΗΠΑ. Εξαιτίας των σχετικών κατηγοριών, η MRC, εταιρεία παραγωγής της σειράς «House of Cards», απαίτησε αποζημίωση για τα χαμένα έσοδα, τα οποία απέδωσε στην απόλυση του Spacey από τη σειρά και στις αναγκαστικές αλλαγές που επέφερε η συγκεκριμένη εξέλιξη σε σχέση με το σενάριο.

Το 2020 εκδόθηκε καταδικαστική απόφαση εναντίον του ηθοποιού, στην οποία σημειωνόταν ότι έπρεπε να αποζημιώσει την εταιρεία παραγωγής. Ωστόσο ασκήθηκε έφεση από τους δικηγόρους του ηθοποιού. Χθες (4 Αυγούστου 2022) η έφεση απορρίφθηκε.

Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός ηθοποιός αντιμετωπίζει κατηγορίες και το Ηνωμένο Βασίλειο, σχετικά με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση τριών αντρών.

Στο μεταξύ, ο Spacey εξακολουθεί να αρνείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά οποιονδήποτε. Στα μέσα Ιουλίου, κατηγορούμενος στο Λονδίνο για σεξουαλικές παρενοχλήσεις που διαπράχθηκαν (βάσει των κατηγοριών) μεταξύ Μαρτίου 2005 και Απριλίου 2013, ο ίδιος δήλωσε αθώος.

Le Monde, 5 Αυγούστου 2022.