Ακίνητο

ONE: Αιθέρια και επιβλητική παρουσία

Ο ψηλότερος οικιστικός παραθαλάσσιος πύργος στην Ευρώπη απλώνει τη θέα του στον ορίζοντα, αγκαλιάζοντας τα κρυστάλλινα νερά της Μεσογείου

Επιβλητικά αιθέριος και µοναδικός στο είδος του, ο ψηλότερος οικιστικός παραθαλάσσιος πύργος στην Ευρώπη απλώνει τη θέα του στον ορίζοντα, αγκαλιάζοντας τα κρυστάλλινα νερά της Μεσογείου. Το όνοµά του, ΟΝΕ.

Είναι ο απόλυτος ορισµός της λέξης «ορόσηµο», καθώς αποτελεί ένα µοναδικό πολυώροφο κτήριο στη Λεµεσό. Ο εκλεπτυσµένος σχεδιασµός της κορώνας (crown) του κτηρίου, εξαιρετικό στοιχείο αεροδυναµικής και ασφάλειας, είναι και ο λόγος που, πλέον, ο πύργος ΟΝΕ είναι αναγνωρίσιµος, κοσµώντας αρµονικά τον ορίζοντα της πιο ζωντανής πόλης της Κύπρου, της Λεµεσού.

Ο πύργος ONE δεν χτίστηκε σε µια νύχτα από την Pafilia. Με υποµονή, επιµονή και επαγγελµατισµό, ένας µεγάλος αριθµός επαγγελµατιών έδειξαν τεράστια αφοσίωση, πάθος και στωικότητα και κατάφεραν το ακατόρθωτο, ακολουθώντας πάντα διεθνή πρότυπα σε συνδυασµό µε απαράµιλλης ποιότητας υλικά και τεχνικές.

«Παρά τις προκλήσεις που αντιµετωπίσαµε και αντιµετωπίζουµε, είµαστε τώρα υπερήφανοι που παρουσιάζουµε αυτό το µοναδικό έργο στο σεβαστό πελατολόγιο και τους καλεσµένους µας», δήλωσε ο Ιδρυτής και Εκτελεστικός ∆ιευθυντής της Pafilia, κ. Ηλίας Ηλιάδης.

ONE: Tο Ταξίδι

Από τα αρχικά στάδια της ιδέας, που γεννήθηκε από τον ίδιο τον κ. Ηλία Ηλιάδη, ο οποίος οραµατίστηκε ένα µοναδικό στο είδος του πολυώροφο κτήριο στις ακτές της Λεµεσού, η σύντοµη περιγραφή που δόθηκε στους σχεδιαστές δεν είχε άλλο στόχο παρά να αναπτύξει µια εξαιρετική, πολυτελή οικιστική ανάπτυξη, που θα µπορούσε να συγκριθεί µε έργα κορυφαίας κατηγορίας τέτοιου είδους και διαµετρήµατος, ανά το παγκόσµιο.

Φυσικά, το γιγάντιο έργο της Pafilia δεν θα µπορούσε να διεκπεραιωθεί ως µια ατοµική εταιρική πρωτοβουλία, και γι’ αυτόν τον λόγο, κλήθηκαν να συνδράµουν µερικές από τις καλύτερες διεθνείς εταιρείες συµβούλων. Οι διεθνείς σύµβουλοι είχαν τη γνώση, την τεχνογνωσία και τον επαγγελµατισµό να καθοδηγήσουν την Pafilia στον σωστό δρόµο για µια εντατική περίοδο τριών περίπου χρόνων, µε στόχο να προετοιµάσουν µια λεπτοµερή έρευνα µε ουσιαστική τεκµηρίωση σε ό,τι αφορούσε την κατασκευή προς υλοποίηση.

Βασικοί σχεδιαστές του ONE δεν είναι άλλοι από το διεθνούς φήµης γραφείο Atkins, µια από τις µεγαλύτερες εταιρείες συµβούλων στον κόσµο µε πλούσιο χαρτοφυλάκιο έργων όπως το εκπληκτικό Burj Al Arab.

Επιπλέον, η επίβλεψη του έργου έγινε από την WKK Architects. Η άριστη συνεργασία µαζί µε την WKK εξασφάλισε τη µοναδική έκφραση πολυτέλειας που διαθέτει σήµερα ο πύργος.

«Αυτός ο πύργος θέτει ένα νέο σηµείο αναφοράς. Γιορτάζει τη φυσική οµορφιά, το κλίµα και τον πολιτισµό της Λεµεσού και φέρνει τον εµβληµατικό, βιώσιµο, έξυπνο σχεδιασµό στο οικιστικό τοπίο της Κύπρου µε µια εκλεπτυσµένη πολυτέλεια», δήλωσε ο Hakim Khennouchi, ∆ιευθυντής και επικεφαλής Αρχιτέκτονας Σχεδιασµού, WKK.

Επιπλέον, η Buro Happold, ως σύµβουλοι µηχανικών, είχε ως αποστολή της να αναπτύξει το ONE ως ζωντανό και καινοτόµο δηµιούργηµα, που θα αποτελούσε κοµµάτι της Λεµεσού, καθώς ο πλούτος της εµπειρίας και της γνώσης τους µεταφράζεται στην πράξη σε εκπληκτικά και καινοτόµα κτήρια.

«Η συνεισφορά από κάθε οµάδα ήταν σηµαντική, καθώς επέτρεψε στην εταιρεία και στις πολλές οµάδες που συµµετείχαν να διασταυρώσουν τον έλεγχο των παραµέτρων σχεδιασµού. Μπορώ να αναφερθώ σε ένα παράδειγµα, όπου η στατική µελέτη για το ONE δηµιουργήθηκε από τα γραφεία της BH London, εξετάστηκε από ξεχωριστή οµάδα από τις Ηνωµένες Πολιτείες, στη συνέχεια ελέγχθηκε από µιαν ανεξάρτητη οµάδα στο Πανεπιστήµιο του Bath και οριστικοποιήθηκε και επιβεβαιώθηκε από το γραφείο Π. Παπαδόπουλου εδώ στην Κύπρο», πρόσθεσε ο κ. Αλέξης Χαραλαµπίδης, Pafilia Group Operations & Procurement Manager.

Από την ίδια την Pafilia έγιναν αρκετές µελέτες, καθώς ήταν εξαιρετικά σηµαντικό να ενσωµατωθούν πολύ λεπτοµερείς πληροφορίες για τον σχεδιασµό του κτηρίου. Μερικές από αυτές τις µελέτες περιελάµβαναν:

– Μελέτη ανέµου

– Ακουστική µελέτη

– Περιβαλλοντική µελέτη

– Γεωλογική

– Μελέτη πυρκαγιάς

– Μελέτη Προσβασιµότητας

– Μελέτη Προσόψεως και συντήρησης

– Ανάλυση κυκλοφορίας

Για την Pafilia, ο σχεδιασµός είναι µια δηµιουργική διαδικασία και όχι µια στατική ανάθεση συµβούλων για την παραγωγή ενός συγκεκριµένου έργου. Ως εκ τούτου, αφιερώθηκαν πολλές ώρες σε εργαστήρια µε συµβούλους, µε διοχέτευση και ανάλυση ιδεών και προϊόντων, επισκέψεις σε εργοτάξια και παρόµοια έργα για να εξεταστεί η εφαρµογή των σχεδιαστικών προτάσεων και να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η ποιότητα, ο σεβασµός στο περιβάλλον και η βιωσιµότητα.

Μιλώντας για αριθµούς, αξίζει να αναφέρουµε ότι σε αυτό το στάδιο µια οµάδα 200-250 ατόµων εργαζόταν επί καθηµερινής βάσεως για να παραδώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσµα, που θα επέτρεπε στη συνέχεια τη σωστή εκτέλεση των εργασιών.

Μόλις ολοκληρώθηκε το στάδιο του σχεδιασµού, η συγκρότηση των οµάδων ήταν άµεση ανάγκη για την καλύτερη απόδοση, όσον αφορά την απαιτητική διαδικασία κατασκευής ενός έργου άνω των 40.000 τ.µ. Στην περίοδο αιχµής της κατασκευαστικής διαδικασίας, σχεδόν 500 εργαζόµενοι και επόπτες απασχολούνταν καθηµερινά στον πύργο ONE.

_aMG_9990.jpg


Απαράµιλλη ποιότητα και καινοτοµία

Η Pafilia αποτελεί την πρώτη εταιρεία, που εκτέλεσε ένα τόσο µεγάλης κλίµακας έργο αυτού του είδους και βεληνεκούς στην Κύπρο.

«Πολλές είναι οι καινοτόµες τεχνικές που δηµιουργήσαµε και εφαρµόσαµε στο έργο, οι οποίες έτυχαν θετικής υποδοχής από την κυπριακή κατασκευαστική βιοµηχανία, και έχουν πλέον υιοθετηθεί από άλλες εταιρείες που ακολούθησαν το πρωτοποριακό µας παράδειγµα», τόνισε η Εκτελεστική ∆ιευθύντρια της Pafilia, κ. Ευαγγελία Ηλιάδου.

Ένα µε τον Ορίζοντα

Οι παραδόσεις στους ενοίκους ξεκίνησαν πριν από λίγους µήνες και οι πρώτοι ιδιοκτήτες άρχισαν ήδη να επιπλώνουν τα ακίνητά τους και να µετακοµίζουν.

Ο πύργος ONE διαθέτει 37 ορόφους, επαναπροσδιορίζοντας πλέον την απόλυτη θέα του ορίζοντα στην πόλη της Λεµεσού, ενώ η τοποθεσία του είναι µοναδική όντας κοντά σε όλες τις υπηρεσίες και διαθέτοντας ανέσεις πολυτελείας.

Ο µοναδικός αυτός οικιστικός πύργος παρέχει στις εγκαταστάσεις του υπηρεσίες προσωπικού θυρωρείου 24 ώρες το 24ωρο, 7 µέρες την εβδοµάδα, µεγάλη πισίνα µε άνετες ξαπλώστρες, καλλωπισµένες βεράντες, µπαρ µε πανοραµική θέα, υπερσύγχρονο γυµναστήριο και ένα καταπληκτικό εστιατόριο, στοιχεία τα οποία, αναµφίβολα, συµβάλλουν στη δηµιουργία ενός προσωπικού χώρου γαλήνης, χαλάρωσης και ιδιωτικότητας.

«Ο πύργος ΟΝΕ αποτελεί έναν κόσµο παράλληλο, και ένα σύµπαν ξεχωριστό, για όσους επιλέξουν να τον αποκαλέσουν ‘σπίτι’ τους», τόνισε η Ευαγγελία Ηλιάδου, Εκτελεστική ∆ιευθύντρια της Pafilia.

Για περισσότερες πληροφορίες µπορείτε να επισκεφθείτε τον πιο κάτω σύνδεσµο:

www.pafilia.com/one-limassol

+357 26 848 800