Επιχειρείν

Ανακοίνωση του Παγκυπρίου Συνδέσμου Σκυροποιών

Σε συνέχεια προηγούμενης μας ανακοίνωσης ημερομηνίας 01/09/2022 και με τίτλο «Το Σχέδιο Ακάμα αφήνει την Κύπρο χωρίς οικοδομικά υλικά» θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα ακόλουθα:

  • Είχαμε αλλεπάλληλες επαφές και συναντήσεις με τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή -τον οποίο ευχαριστούμε για την όλη προσπάθεια και συνεργασία του- στην παρουσία του Προϊστάμενου της Υπηρεσίας Μεταλλείων και των Διευθυντών των Τμημάτων Περιβάλλοντος και Γεωλογικής Επισκόπησης.
  • Ως αποτέλεσμα των πιο πάνω επαφών και συναντήσεων, προέκυψε συνεννόηση για εκμετάλλευση συγκεκριμένων αποθεμάτων στην υφιστάμενη λατομική ζώνη της Ανδρολύκου.
  • Τέλος λάβαμε δεσμεύσεις από το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ότι θα προχωρήσει άμεσα με τις απαραίτητες μελέτες (όπως περιγράφονται στην γνωμάτευση του Τμήματος Περιβάλλοντος για το Τοπικό Σχέδιο του Ακάμα ημερομηνίας 25/08/2022) για να εξεταστεί η πιθανή δημιουργία νέας λατομικής ζώνης στην περιοχή.

Στην βάση των πιο πάνω, αίρονται προς το παρόν οποιαδήποτε μέτρα είχαν αποφασιστεί από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας την 01/09/2022.