Παραπολιτικά

Πώς το twitter «δίκασε» το debate - Τερατσιές, σιεφταλιές, νεύρα και… Survivor (φώτος)

Debate χωρίς ταυτόχρονη παρακολούθηση του Twitter δε λέει με τους χρήστες της πλατφόρμας του Έλον Μασκ να δίνουν το δικό τους ρεσιτάλ σχολιάζοντας κάθε μικρή και μεγάλη πτυχή της διακαναλικής τηλεμαχίας

Debate χωρίς ταυτόχρονη παρακολούθηση του Twitter δε λέει με τους χρήστες της πλατφόρμας του Έλον Μασκ να δίνουν το δικό τους ρεσιτάλ σχολιάζοντας κάθε μικρή και μεγάλη πτυχή της διακαναλικής τηλεμαχίας.

Οι τουιτεράδες δεν άφησαν τίποτα να πέσει κάτω, από την ενδυμασία των υποψηφίων και συγκεκριμένες φράσεις που ακούστηκαν στο στούντιο μέχρι τις χαρουπιές, το Survivor και τις… σιεφταλιές. Ιδιαίτερα ψηλά στις προτιμήσεις των χρηστών έμεινε η φράση του Αχιλλέα Δημητριάδη που μετά από λογομαχία με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη αναφώνησε «Άτε σιορ παρετάτε με» προκαλώντας παροξυσμό τιτιβισμάτων.

paretateme.jpeg

paretateme1.jpeg

Αρκετά σχολιάστηκε και η αλλαγή στάσης του υποψηφίου Ανδρέα Μαυρογιάννη που ήταν σε μερικές περιπτώσεις αισθητά πιο έντονος απ’ ότι τον έχουμε συνηθίσει, με χαρακτηριστικό το τιτίβισμα χρήστη που ανέφερε: «Είπαν του Μαυρογιάννη ότι εν πολλά χαμηλών τόνων τζιαι εκατέβηκε με τα φούμο τζιαι τα μασιέρκα».

mavro1.jpeg

mavro2.jpeg

mavro3.jpeg

Η έναρξη του ριάλιτι επιβίωσης Survivor είχε την τιμητική της και στα σχόλια που αφορούσαν το debate αφού οι συνεχείς λογομαχίες και αντιπαραθέσεις δεν «έκατσαν» καλά στο τηλεοπτικό κοινό. «Συγνώμη, αλλά τούτο το πράμα δεν είναι debate αλλά συμβούλιο του νησιού στο survivor» γράφτηκε, ενώ από το τρολάρισμα δε θα μπορούσε να λείπει και η γνωστή χιουμοριστική σελίδα «Ξεροτήανα Πάφου» που έδωσε τη δική της ιδέα για την διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου. «Τούντους 7 vs τους άλλους 7 σε survivor στον Άγιο Δομήνικο τζιαι ο νικητής πρόεδρος».

survivor.jpeg

survivor2.jpeg

Υπήρχαν τηλεθεατές που προσμέτρησαν -παραθέτοντας μάλιστα και πίνακες- τις προσωπικές επιθέσεις που εξαπέλυσε ο κάθε υποψήφιος προς τους ανθυποψηφίους του, ενώ με αρκετό χιούμορ υποδέχθηκαν τις αναφορές του κυρίου Χριστοφίδη για τις χαρουπιές με χαρακτηριστικότερο σχόλιο το: «Ο άλλος εφκήκεν να μας πει ότι το διαφορετικό που έκαμεν εν οι χαρουπιές. Πελλέ μου @ChristofidesCy αν εφύτευκες σιεφταλιές ήταν να σε ψηφίσω.

epitheseis.jpeg

xaroupies.jpeg

Πέραν του χιουμοριστικού πλαισίου η πλειοψηφία των τουιτεράδων δεν φάνηκε ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα της διακαναλικής μονομαχίας, θεωρώντας πως καίρια ζητήματα είτε δεν απαντήθηκαν ή δεν τέθηκαν επί τάπητος ενώ οι συνεχείς αντεγκλήσεις μάλλον «έκοβαν» το ρυθμό παρά τον βοηθούσαν. Ενδεικτική η ανάρτηση του Γιώργου Παμπορίδη -το όνομα του οποίου είχε παίξει έντονα για υποψηφιότητα- με τον ίδιο να κάνει λόγο για χαμηλό επίπεδο πολιτικού λόγου, επιχειρημάτων αλλά και συμπεριφοράς.

325187376_563907948923858_6386267042464774792_n.jpeg