Παιδεία

Τα σχολεία με περίσσια αποθέματα αγάπης, όπου τα παιδιά απολαμβάνουν τη μάθηση

Τα ιδιωτικά σχολεία PASCAL Private Primary Schools και PASCAL Private Kindergartens ιδρύθηκαν το 2017 και ανήκουν στον PASCAL Education, τον μεγαλύτερο ιδιωτικό εκπαιδευτικό οργανισμό Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης στην Κύπρο.

Τα ιδιωτικά σχολεία PASCAL Private Primary Schools και PASCAL Private Kindergartens ιδρύθηκαν το 2017 και ανήκουν στον PASCAL Education, τον μεγαλύτερο ιδιωτικό εκπαιδευτικό οργανισμό Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης στην Κύπρο.

Σε μοντέρνες και ασφαλείς εγκαταστάσεις, τα παιδιά δέχονται όλα τα ερεθίσματα για μια υγιή και σωστή ανάπτυξη χωρίς περιορισμούς. Τα σχολεία ακολουθούν τα αναλυτικά προγράμματα του Cambridge Primary, τα οποία έχουν ως κύριο στόχο οι μαθητές να φτάσουν στο μέγιστο των ικανοτήτων τους ακαδημαϊκά, αναδεικνύοντας και αναπτύσσοντας ταυτόχρονα δυνατότητες και ταλέντα.

Οι μαθητές της Προδημοτικής εκπαίδευσης ακολουθούν ένα δομημένο πρόγραμμα με πλούσια μαθησιακά ερεθίσματα σε όλους τους τομείς ανάπτυξης. Βασισμένο στη φιλοσοφία ότι τα προσχολικά χρόνια αποτελούν τη βάση για μια υγιή και ολοκληρωμένη ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου, αλλά και στο γεγονός ότι η ανάπτυξη αυτήν την ηλικιακή περίοδο είναι ραγδαία, τα PASCAL Private Kindergartens τοποθετούν τα γερά θεμέλια στα οποία θα στηριχθεί το υπόλοιπο της ακαδημαϊκής πορείας των μαθητών και όχι απλώς η προετοιμασία για τα επόμενα στάδια ανάπτυξης.

B.jpg

Οι μαθητές μαθαίνουν μέσω εμπειρίας και κερδίζουν γνώσεις μέσα από τα ενδιαφέροντα και τις δημιουργίες τους. Επηρεαζόμενοι από το περιβάλλον τους, χρησιμοποιούν τις αισθήσεις για να ανακαλύψουν και να δώσουν νόημα σε ό,τι συμβαίνει γύρω τους. Μαθαίνουν μέσα από το φανταστικό και δημιουργικό παιχνίδι και γίνονται ακόμη πιο παραγωγικά όταν πηγή έμπνευσης αποτελούν τα ίδια τα ενδιαφέροντά τους. Οι μαθητές με την ολοκλήρωση της Προδημοτικής εκπαίδευσης είναι προετοιμασμένοι πλήρως για τη μετάβασή τους στο Δημοτικό.

To ισορροπημένο πρόγραμμα της Δημοτικής εκπαίδευσης βασίζεται και επικεντρώνεται στην ανάπτυξη γνώσης, κατανόησης και δεξιοτήτων, μέσω της ενσωμάτωσης. Τα κύρια μαθήματα για το Δημοτικό Σχολείο είναι τα Μαθηματικά, τα Αγγλικά, τα Ελληνικά (για τους ελληνόφωνους μαθητές) και οι Φυσικές Επιστήμες.

Η μεγαλύτερη έμφαση στο μάθημα των Αγγλικών δίνεται στην απόκτηση των δεξιοτήτων ανάγνωσης, γραφής, προφορικής έκφρασης και λογοτεχνίας, με διαθεματική προσέγγιση. Προσφέρονται ενισχυτικά πρωινά μαθήματα σε μαθητές με λίγη ή καθόλου γνώση των Αγγλικών, με στόχο την ομαλότερη ένταξή τους στο σύνολο. Επιπρόσθετα, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στη διδασκαλία των Μαθηματικών, ξεκινώντας από τη μαθηματική γνώση που κρίνεται απαραίτητη ανάλογα με το ηλικιακό επίπεδο του κάθε μαθητή, θέτοντας υψηλές προσδοκίες και στόχους για κάθε ομάδα ξεχωριστά.

Τα αναλυτικά προγράμματα εμπλουτίζονται με μαθήματα που συχνά πραγματοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους και γεμίζουν τους μαθητές με εμπειρίες (Σπουδή Περιβάλλοντος), καθώς και μαθήματα στα οποία οι μαθητές καλούνται να σκεφτούν κριτικά και να δράσουν σε περιβάλλοντα που βρίσκονται ήδη ή ενδέχεται να βρεθούν στην καθημερινότητά τους (Global Perspectives). Μαθήματα δημιουργικά, πρωτοποριακά και με στόχο να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό των μαθητών από την Προδημοτική μέχρι και την έκτη τάξη του Δημοτικού.

PPS 1.jpg

Τα σχολεία προσφέρουν προαιρετικό απογευματινό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει επίσης μεσημεριανό με υγιεινά, ζεστά γεύματα από ένα μενού με διαφορετικές επιλογές φαγητού κάθε μέρα, ποτό και φρούτο ή επιδόρπιο. Στο απογευματινό πρόγραμμα αφιερώνεται μία ώρα για μελέτη της κατ’ οίκον εργασίας, με επιτηρητές τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς των μαθητών και ολοκληρώνεται με απογευματινές δραστηριότητες, που στόχο έχουν την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ταλέντων και την ενίσχυση της κοινωνικοποίησης.

Όλα αυτά σε ένα όμορφο περιβάλλον, γεμάτο θετική ενέργεια, περίσσια αποθέματα αγάπης και που ο κάθε μαθητής μπορεί να φτάσει στο μέγιστο των ικανοτήτων του με σκληρή δουλειά, την οποία όμως απολαμβάνει κάθε λεπτό, στην όμορφη αυτή οικογένεια που λέγεται PASCAL Private Primary School and Kindergarten!