Τοπικά

Ένα σύγχρονο πολυκέντρο υπηρεσιών στις Δημοτικές Πολυκατοικίες Πλουτής Σέρβας

Επενδύουμε στα κοινωνικά προγράμματα – Θέτουμε τον Δημότη στο επίκεντρο

Μία σύγχρονη πόλη οφείλει να προσφέρει στους δημότες της, το υψηλότερο δυνατό επίπεδο υπηρεσιών. Με αυτό το δεδομένο και με στόχο την παροχή βοήθειας στον κάθε άνθρωπο να εξυπηρετηθεί και να εξελιχθεί, ο Δήμος Λεμεσού επενδύει στα κοινωνικά προγράμματα. Τόσο σε περιεχόμενο, όσο και υποδομές.

Με την αναβάθμιση του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικών Υπηρεσιών «Δημοτικές Πολυκατοικίες Πλουτής Σέρβας» επί της οδού Μισιαούλη και Καβάζογλου, ενισχύεται η προσπάθεια του Δήμου Λεμεσού για πολυεπίπεδο κοινωνικό έργο με την παροχή προγραμμάτων που στοχεύουν στην διευκόλυνση των ανθρώπων για κοινωνικοποίηση. Ενασχόληση με τα κοινά και ένταξη στο κοινωνικό σύνολο.

Μεταξύ των παρεχόμενων υπηρεσιών, είναι το πρόγραμμα απογευματινής απασχόλησης του Δήμου Λεμεσού, «Ελεύθερα Χέρια» και ο Συμβουλευτικός Σταθμός «Οδυσσέας». Επιπρόσθετα το Κέντρο φιλοξενεί προγράμματα κοινωνικής πολιτικής από τρίτους όπως το Πρόγραμμα Μητρότητας του ΤΕ.ΠΑ.Κ. και το Πρόγραμμα Παροχής Νομικής Αρωγής του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Ακόμα προσφέρονται σε εβδομαδιαία βάση τα «Βιωματικά Εργαστήρια Ενηλίκων» του προγράμματος «Εξέλιξης» του Υπουργείου Υγείας, η «Ομάδα Ψυχοκοινωνικής Ενδυνάμωσης» της Μονάδας Εργασιακής Αποκατάστασης (Μ.ΕΡ.Α) και το πρόγραμμα «The Steamers» του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου όπου προσφέρονται μαθήματα ρομποτικής, μουσικής, φωτογραφίας, χορού, θεάτρου, τέχνης κ.α.

Οι υπηρεσίες στεγάζονται στις «Δημοτικές Πολυκατοικίες Πλουτής Σέρβας», ένα σύγχρονο συγκρότημα τεσσάρων κτηρίων που αποτελεί πλέον ένα αξιοπρόσεκτο πολυκέντρο. Πρόκειται για τις τρεις αναβαθμισμένες παλιές εργατικές πολυκατοικίες που κτίστηκαν αρχικά μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ένα καινούργιο τριώροφο κτήριο.

Τα τρία κυριότερα κέντρα του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικών Προγραμμάτων έχουν ονομαστεί ως εξής: Κέντρο Νεολαίας, Κέντρο Απασχόλησης Παιδιών και Εφήβων και Συμβουλευτικό Κέντρο. Το 4ο κέντρο αποτελείται από θεματικές και εκπαιδευτικές αίθουσες.

Το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικών Προγραμμάτων «Δημοτικές Πολυκατοικίες Πλουτής Σέρβας» συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (2021-2027), από Εθνικούς Πόρους και το Δημοτικό Ταμείο με το συνολικό κόστος να ανέρχεται στα €4.8 εκατομμύρια ευρώ.

23.3 - ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ (2).jpeg