Ειδήσεις

Χειροπέδες σε ανήλικο για άσεμνη επίθεση

Ανήλικος συνελήφθη στην Αγία Νάπα ως ύποπτος για παρενόχληση και άσεμνη επίθεση

Αλλοδαπός ανήλικος, κάτοικος Αγίας Νάπας είναι ύποπτος για αδικήματα της παρενόχλησης προσώπων, είσοδο σε ξένη περιουσία και άσεμνη επίθεση εναντίον δύο γυναικών, ηλικίας 23 και 25 ετών. Οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι, το οποίο όρισε την υπόθεση για τις 19 Απριλίου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Στηβ Θεοδούλου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου την Τετάρτη 22 Μαρτίου καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας από 23χρονη ότι την ίδια μέρα και γύρω στις 3:30 τα ξημερώματα άγνωστο πρόσωπο της επιτέθηκε άσεμνα στην Αγία Νάπα. «Η παραπονούμενη ανέφερε ότι το άγνωστο πρόσωπο την ακολούθησε ενώ περπατούσε στην Αγία Νάπα μέχρι το σημείο που της επιτέθηκε και πως όταν τηλεφώνησε σε συγγενικό της πρόσωπο, ο άνδρας τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση» είπε.

Η παραπονούμενη ανέφερε ακόμα στην Αστυνομία ότι «κατάφερε να καταγράψει τον δράστη με την κάμερα του κινητού της τηλεφώνου».

Ο κ. Θεοδούλου ανέφερε ακολούθως ότι γύρω στις 4:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου 25 Μαρτίου, καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας από γυναίκα ηλικίας 25 ετών, κάτοικο Αγίας Νάπας, ότι μιάμιση ώρα προηγουμένως, ενώ επέστρεφε σπίτι της από νυχτερινή έξοδο, άγνωστος άνδρας την ακολουθούσε και της μιλούσε «με αποτέλεσμα να γίνεται φορτικός». Κατά την άφιξη στο σπίτι της και ενώ προσπαθούσε να κλείσει την πόρτα, ο άγνωστος - σύμφωνα με την καταγγελία - έσπρωξε την πόρτα και εισήλθε στην οικία με αποτέλεσμα η 25χρονη να αρχίσει να φωνάζει και να του ζητά να φύγει, «ενώ αυτός την έπιασε από το λαιμό και της κρατούσε τα πόδια».

Όπως είπε ο κ. Θεοδούλου «σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, η 25χρονη αντιδρώντας έσπρωξε τον άγνωστο πίσω και άρχισε να φωνάζει με αποτέλεσμα αυτός να αποχωρήσει και η κοπέλα να καταφέρει να κλείσει την πόρτα του σπιτιού της».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, την Κυριακή 26 Μαρτίου, μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Αγίας Νάπας, εντόπισαν σε ξενοδοχείο της περιοχής, νεαρό ηλικίας 17 ετών, αιτητή πολιτικού ασύλου, ο οποίος «ομοίαζε πλήρως με την περιγραφή του δράστη». «Ακολούθησε έρευνα στο διαμέρισμα που διέμενε, όπου εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, είδη ένδυσης και υπόδησης τα οποία μοιάζουν με αυτά που φορούσε ο δράστης κατά την διάπραξη των αδικημάτων» συνέχισε.

Ο κ. Θεοδούλου ανέφερε ακόμα ότι «στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης, στις 26 Μαρτίου η 25χρονη ενώ βρισκόταν στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας, είδε και αναγνώρισε τον 17χρονο ως το πρόσωπο που της είχε επιτεθεί την προηγούμενη μέρα. Ο νεαρός συνελήφθη για τα αδικήματα της παρενόχλησης προσώπων, είσοδο σε ξένη περιουσία και άσεμνη επίθεση».

Ο νεαρός οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι το οποίο όρισε την υπόθεση για τις 19 Απριλίου, ενώ μέχρι τότε αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους. Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Αγίας Νάπας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ