Απεβίωσε στις ΗΠΑ ο Σάκης Ονησιφόρου

Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα ότι ο φίλος από τα μαθητικά μας χρόνια Σάκης Ονησιφόρου απεβίωσε στις ΗΠΑ, όπου ζούσε και εργάστηκε για πενήντα και πλέον έτη.

Για χρόνια πρόσφερε τεράστια στήριξη αλλά και βοήθεια για να έχουν την καλύτερη δυνατή ιατρική φροντίδα παιδιά με καρκίνο και συμπαραστάθηκε στις οικογένειές τους που τα συνόδευαν για τις θεραπείες.

Παράλληλα αγωνίστηκε πολύμορφα για την προώθηση του δικαίου της Κυπριακής Δημοκρατίας για διάσωση κλεμμένων αρχαιοτήτων αλλά και στον αγώνα για απαλλαγή της Κύπρου από τη στρατιωτική παράνομη τουρκική κατοχή. Η πολιτεία τον τίμησε ως επίτιμο Πρόξενο αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά του. Παράλληλα, πάντα φρόντιζε και την οικογένειά του και τους φίλους από τη Λεμεσό.

Οι ανθρώπινες μορφές αυτής της διάστασης και προσφοράς, το χρηστό ήθος και η μακρά προσπάθειά τους διαφυλάττουν και επιβεβαιώνουν την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη, που αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα των αποδήμων μας.

Τον παλιό συμμαθητή του Λανιτείου του 1964 τον αποχαιρετούμε με τη βεβαιότητα ότι ο ίδιος έφυγε ήσυχος για τα όσα πρόσφερε στη διάρκεια της ζωής του. Μακαρία ας είναι η μνήμη του.