Συνεντεύξεις

Λεωνίδας Χατζηνικολάου: «Δηλώνω υπερήφανος Συναγερμικός»

Έτοιμος να συμβάλει ουσιαστικά και εποικοδομητικά, με συνέπεια και σοβαρότητα στις προκλήσεις του αύριο, δηλώνει ο υποψήφιος για μία θέση στο Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Λεωνίδας Χατζηνικολάου. Ο νεαρός επιχειρηματίας με τον αριθμό 64 στο ψηφοδέλτιο των εκλογών του Σαββάτου, μιλά στη «Σ» για την απόφασή του να κατέλθει υποψήφιος και μας συστήνεται.

Γιατί αποφάσισες να διεκδικήσεις μια θέση στο Πολιτικό Γραφείο;

Τα κοινά με ενδιέφεραν από νεαρή ηλικία και μέχρι σήμερα θέλω να μαθαίνω σφαιρικά όλα όσα συμβαίνουν γύρω μου. Έχω άποψη για όλα και θέλω να συμμετέχω στη λήψη αποφάσεων που επηρεάζουν την κοινωνία, την οικονομία, το μέλλον της χώρας μου και τόσα άλλα. Είμαι ήδη μέλος το Πολιτικού Γραφείου και συντονιστής της ομάδας νεανικής επιχειρηματικότητας στις ομάδες παραγωγής πολιτικής του Δημοκρατικού Συναγερμού. Θέλω να συνεχίσω να είμαι μέλος του Πολιτικού Γραφείου. Είναι ένας τρόπος να μεταφέρω και τις δικές μου απόψεις.

Σπούδασες;
Ναι. Έχω πτυχίο BSC with honors στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από τον Πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου.

Τι δουλειά κάνεις;

Δραστηριοποιούμαι σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, ίσως να ξέρεις το καφεστιατόριο pull-a-mango και το Box στη Στασικράτους. Είμαι συνιδιοκτήτης εταιρείας εισαγωγών ειδών καθαρισμού, ασχολούμαι και με παραγωγές ψυχαγωγικού χαρακτήρα και οργάνωση συναυλιών. Δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά και στην Ελλάδα. Είμαι επίσης Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΙΚΑ (Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής).

Περιέγραψέ μας τον Δημοκρατικό Συναγερμό σε δύο λόγια.

Ο ΔΗΣΥ είναι μια ιστορική παράταξη η οποία αντιμετωπίζει πάντα με σοβαρότητα τις όποιες προκλήσεις ή θέματα έχει να αντιμετωπίσει, είτε αυτό είναι το Κυπριακό, είτε θέματα οικονομίας ή οτιδήποτε άλλο. Έχει αποδείξει διαχρονικά ότι οι αποφάσεις του λαμβάνονται με σοβαρότητα και με γνώμονα το καλό της κοινωνίας και της πατρίδας και όχι βάση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.

Πες μας επιγραμματικά με 2-3 λέξεις τι έρχεται στο μυαλό σου όταν ακούσεις το όνομα Γλαύκος Κληρίδης;

«Πατέρας» της Παράταξης, ήθος, αξιοπρέπεια, τιμιότητα.

Αβέρωφ Νεοφύτου;

Αποφασιστικότητα και ικανότητα.

Αννίτα Δημητρίου;

Δυναμική και εργατική.

Πώς βλέπεις τον ΔΗΣΥ του αύριο;

Τον βλέπω ως μίαν Παράταξη της σύγχρονης κεντροδεξιάς με καθαρές πολιτικές θέσεις, με μηδενική ανοχή στη διαπλοκή, με ξεκάθαρες θέσεις εντιμότητας και διαφάνειας, με καθοριστικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στην κυπριακή πολιτική σκηνή με ευκαιρίες συμμετοχής των νέων που νοιάζονται και θέλουν να προσφέρουν. Το σημαντικότερο στοιχείο του ΔΗΣΥ είναι ότι ποτέ δεν φοβήθηκε το πολιτικό κόστος για να πράξει το ορθό.

Και πώς θα τα καταφέρει;

Κατ’ αρχή πρέπει όλοι μας να σταθούμε δίπλα από τη νέα μας Πρόεδρο. Ο καθένας από το πόστο του και όλοι μαζί να συμβάλλουμε στο να επαναφέρουμε τον Δημοκρατικό Συναγερμό στο επίπεδο που του αξίζει. Και λέω όλοι μαζί, επειδή ξέρετε, η ενότητα δεν πρέπει να λέγεται μόνο ως σύνθημα. Πρέπει να βάλουμε στην πράξη ΟΛΑ όσα πρέπει, για να γίνει πραγματικότητα. Να επαναφέρουμε όσους απομακρύνθηκαν, για τον οποιονδήποτε λόγο, ν’ ακούσουμε τον παλμό των ψηφοφόρων μας, να είμαστε κοντά τους, να τους πείσουμε ότι η γνώμη τους μετρά και ότι η προσφορά τους δεν πάει χαμένη. Να προσελκύσουμε και άλλα άτομα από την κοινωνία των πολιτών, ιδιαίτερα νέους ανθρώπους γιατί χωρίς αυτούς πώς μπορούμε να επενδύσουμε στο αύριο; Ταυτόχρονα, θα πρέπει να δώσουμε στα παραδοσιακά μας στελέχη την αναγνώριση που τους αξίζει, γιατί πρώτιστα χωρίς αυτούς ο ΔΗΣΥ δεν θα μπορούσε να είναι αυτό που είναι σήμερα και γιατί εμείς οι νεαρότεροι έχουμε ανάγκη την πείρα και τη γνώση τους. Πρέπει λοιπόν όλοι ενωμένοι να προχωρήσουμε στην ανασυγκρότηση της Παράταξης και να ετοιμαστούμε για τις εκλογικές προκλήσεις που έρχονται σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα, τον Μάιο του 2024 θα έχουμε μαζί τις Ευρωεκλογές και τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα πρέπει να κερδίσει και πάλι τα ποσοστά που μπορεί, και είμαι σίγουρος ότι μπορεί, από την κοινωνία των πολιτών.

Υπάρχει κάτι άλλο που θα ήθελες να προσθέσεις;

Ναι, είναι επίσης σημαντικό για μένα να συνεχίσουμε την προαγωγή και τη διαφύλαξη της εθνικής μας ταυτότητας, να ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή μας προοπτική, και ταυτόχρονα να ενισχύσουμε την οικονομία και την κοινωνική μας αλληλεγγύη.

Ένα τελευταίο σχόλιο – Λεωνίδας και Δημοκρατικός Συναγερμός
Δηλώνω περήφανος συναγερμικός. Είμαι έτοιμος να συμβάλω ουσιαστικά και εποικοδομητικά, με συνέπεια και σοβαρότητα στις προκλήσεις του αύριο! Η κάθε ψήφος των μελών του ΔΗΣΥ θα είναι τιμή μου. Έχω τον αριθμό 64 στο ψηφοδέλτιο.