Ειδήσεις

Ολοήμερη επίσκεψη Προέδρου Δημοκρατίας στην Πάφο

Ολοήμερη επίσκεψη πραγματοποεί σήμερα Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην Πάφο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα καταθέσει σήμερα Τετάρτη το πρωί  το θεμέλιο λίθο του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού. Mediterraneo, στο κτηριακό συγκρότημα Χαρουπόμυλων, στην Πάφο. Η τελετή κατάθεσης του θεμελίου λίθου στις εγκαταστάσεις του AUB στους χαρουπόμυλους θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, το AUB  που θα λειτουργήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ενισχύει σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες της Πολιτείας αλλά ιδιαίτερα της τοπικής αρχής Πάφου για ανάπτυξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα έργα, είπε, προχώρησαν με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη των εργασιών, προσθέτοντας πως αναμένεται τον ερχόμενο Οκτώβριο ουσιαστικά να έχουν ολοκληρωθεί οι εγκαταστάσεις της Α Φάσης του Πανεπιστημίου.

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως το Πανεπιστήμιο θα λειτουργήσει προσωρινά για μερικούς μήνες στις εγκαταστάσεις που ο Δήμος παραχώρησε στο Pafos Innovation Center και εκεί θα υποδεχτεί τους πρώτους φοιτητές τον Σεπτέμβριο. Αμέσως μετά, πρόσθεσε, «οι φοιτητές θα μετακινηθούν στα πολύ υποσχόμενα κτήρια τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργήσουν ως πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις». Ενημέρωσε επίσης ότι μελλοντικά οι εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού (AUB) - Mediterraneo, θα επεκταθούν.

Το μεσημέρι ΠτΔ θα  συναντηθεί με την ηγεσία  του ΕΒΕ Πάφου, στα Γραφεία του Επιμελητηρίου  Πάφου. Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν έργα  όπως η δημιουργία της Μαρίνας στα Ποτιμα και η ολοκλήρωση του οδικού δικτύου από το αεροδρόμιο Πάφου μέχρι την τουριστική περιοχή του Κόλπου των Κοραλλίων.

Θα συζητηθεί επίσης η πρόοδος των έργων της πρώτης φάσης στον αυτοκινητόδρομο Πάφου- Πόλης Χρυσοχούς και η ολοκλήρωση των σχεδιασμών για την δεύτερη φάση του έργου.

Στις 5 το απόγευμα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης  θα τελέσει τα εγκαίνια του προπονητικού κέντρου «Νάσος Κωνσταντίνου» της  Πάφος FC, πλησίον της πλαζ Γεροσκήπου.