Ύπατοι, ανθύπατοι και… απόπατοι
Το Προεδρικό δημοσίευσε πρόσφατα τον κατάλογο με τα ονόματα των συμβούλων και συνεργατών των Υπουργών και Υφυπουργών, καθώς και του Προέδρου της Δημοκρατίας, στον οποίον κατάλογο αναφέρονται τα ονόματα κάθε συμβούλου, τα ακαδημαϊκά του προσόντα, το Υπουργείο όπου εργάζεται καθώς και ο μηνιαίος του μισθός.
Σύνολο συμβούλων 29. Κάποιος που έχει διάθεση και χρόνο ας υπολογίσει και το συνολικό ποσό με το οποίο επιβαρύνεται και ο κρατικός προϋπολογισμός.
Σκοπός μου δεν είναι να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, αλλά να τονίσω μετ’ εμφάσεως ότι ούτε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει τέτοια… στρατιά να τον περιστοιχίζει. Όσον αφορά την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, θα τους χαρακτήριζα ως «τρωκτικά» και, κατά τον αείμνηστο Θεμιστοκλή Δέρβη, «Ιππότες της μάσας».
Ο μακαρίτης ο Δέρβης ήταν γνωστός για τα σκωπτικά του ευφυολογήματα. Θα ομιλούσε για υπάτους, ανθυπάτους και… αποπάτους.
Σε αυτά, λοιπόν, να προσθέσετε και τις πολλαπλές συντάξεις, για τις οποίες πρόσφατα γίνεται πολύς λόγος.
Σε αυτά θα πρόσθετα και τους δικούς μου χαρακτηρισμούς από κυπριακά ιδιώματα, ως π.χ. «τηγανογλύφτηδες», δηλαδή «δουλοπρεπείς» ή ως τους έλεγεν ο Δέρβης «σφογκοκωλάριους» στα ευφυολογήματά του.
Διά να μην υστερήσει, όμως, και η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και του ΔΗΣΥ, διόρισε και αυτή, ως έχει ανακοινωθεί, άλλους 15 να την συμβουλεύουν για το Κυπριακό!
Τώρα λοιπόν… σωθήκαμε. Τρέμε Τουρκία!
Όλοι αυτοί ορκίζονται στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία (Δ.Δ.Ο.), επιδεικνύοντας πλήρη περιφρόνηση στη λαϊκή ετυμηγορία, η οποία στο δημοψήφισμα απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία το βρετανοτουρκικής εμπνεύσεως «Σχέδιον Ανάν», που μετέτρεπε την Κύπρο σε «βιλαέτι» (διοικητική περιφέρεια), επαρχία δηλαδή μιας νεο-οθωμανικής αυτοκρατορίας ως την ονειρεύονται οι εμπνευστές της ούτω καλούμενης «Γαλάζιας Πατρίδας», με τα «σύνορα της καρδιάς» και τους ελληνικής καταγωγής αυτόχθονες κατοίκους της ελληνικής Κύπρου σε «ραγιάδες» (δούλους του σουλτάνου).
Με δύο τρόπους η Τουρκία μεθοδεύει τον ολοκληρωτικό έλεγχο της Κύπρου χωρίς στρατιωτική δράση.
Πρώτον, με αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα διά του εποικισμού, τον οποίο συστηματικά και μεθοδικά προωθεί.
Δεύτερον, με αλλοίωση του ιστορικού παρελθόντος σε όλους τους τομείς (καταστροφή πολιτιστικής κληρονομιάς) και ό,τι έχει σχέση με τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Αλλοίωση της εθνικής φυσιογνωμίας.
Οι Τούρκοι θεωρούνται ως ένας λαός χωρίς πολιτισμό γι’ αυτό πάντοτε επιβάλλονται διά της βίας.
Ο Κυπριακός Ελληνισμός υπέφερε τα πάνδεινα στα 307 χρόνια της οθωμανικής δουλείας με αποκορύφωμα την 9ην Ιουλίου 1821.
Όμως πολλούς αφέντες άλλαξε, δεν άλλαξε καρδιά, όπως λέει και ο ποιητής Βασίλης Μιχαηλίδης.
*Πρώην συνδικαλιστής