Αθλητισμός

Το καινούργιο πρόβλημα ζητά επιτακτικά άμεση λύση!

Κατώτερη των προσδοκιών και των απαιτήσεων στην Αρένα η Ομόνοια ηττήθηκε φυσιολογικά από την ΑΕΚ (2-0) κι αποχαιρέτισε τις -ούτως ή άλλως, λιγοστές- ελπίδες της για το πρωτάθλημα.

Στα εναπομένοντα τρία παιχνίδια με ΑΠΟΕΛ και Πάφο (ένα στα πλέι οφ και ένα στον τελικό του κυπέλλου) το «τριφύλλι» στοχεύει στην υπεράσπιση της τρίτης θέσης, αλλά και του τίτλου της στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση, προκειμένου να κλείσει τη σεζόν με θετικό πρόσημο.

Τόσο η εικόνα όσο και τα αποτελέσματα υπό τον Γιάννη Αναστασίου επιτρέπουν την αισιοδοξία και στα δύο «μέτωπα», ωστόσο ο 51χρονος τεχνικός καλείται να βρει λύση στο πρόβλημα της δυστοκίας μετά τον τραυματισμό του Μπεζούς.

Κόντρα στην Ανόρθωση (2-0) οι «πράσινοι» βρήκαν τις λύσεις, όμως στον δεύτερο ημιτελικό του κυπέλλου με τον Άρη (0-0) και στο κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ (0-2) έμειναν «άσφαιροι». Συνάμα η καμπύλη στον τομέα της δημιουργικότητας είναι πτωτική.

Μέχρι στιγμής ο τεχνικός της Ομόνοιας προκρίνει τη συνύπαρξη των Μπασιρού και Κούσουλου μπροστά από την άμυνα και την προώθηση του Χαραλάμπους σε πιο οργανωτικό και δημιουργικό ρόλο.

Αν δεν καταστεί κατορθωτό να πάρει (πολλά) περισσότερα από τον κεντρικό «διάδρομο» (είτε με αυτήν την τριάδα, είτε με κάποια άλλη), η κυπελλούχος θα πρέπει να ρίξει μεγαλύτερο βάρος της ανάπτυξής της στα πλάγια εναποθέτοντας τις ελπίδες της σε ακραίους μπακ και μεσοεπιθετικούς.

Ο όποιος χρόνος για δοκιμές και πειραματισμούς έχει λιγοστέψει -αν δεν εξαντλήθηκε ήδη…