Σεισμός, σεισμός... Προϋπολογισμός!
Μέχρι και σεισμός έγινε την ώρα της συζήτησης για τον Κρατικό Προϋπολογισμό από τη Βουλή, την περασμένη Πέμπτη. Ο πρόεδρος του σώματος, Αδάμος Αδάμου, διέκοψε για δέκα λεπτά τη συνεδρίαση και οι βουλευτές βγήκαν από την αίθουσα. Εκείνα τα δέκα λεπτά στήθηκαν και πηγαδάκια μεταξύ των βουλευτών. Συνεργάτης της στήλης... κρυφάκουε και μεταφέρει όσα άκουσε.
Κάποιοι από τους βουλευτές που ήταν αποφασισμένοι να ψηφίσουν τον Προϋπολογισμό, ανάμεσά τους και εκείνοι της ΕΔΕΚ, έλεγαν, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι ο σεισμός ήταν κάτι σαν προειδοποίηση για τις ολέθριες... σεισμικές συνέπειες που θα ακολουθούσαν, σε περίπτωση που καταψηφιζόταν για δεύτερη φορά ο Προϋπολογισμός.
Σε άλλο πηγαδάκι, ο Νικόλας Παπαδόπουλος φέρεται να έλεγε σε άλλους βουλευτές του ΔΗΚΟ: «Τούτος ο σεισμός δεν ήταν τίποτε. Να δείτε τι θα γίνει το 2023, από τον... λαϊκό σεισμό, που θα κάμει την κυβέρνησην της διαφθοράς να καταρρεύσει».
Κάποιος βουλευτής του ΑΚΕΛ ακούστηκε να σχολιάζει: «Είμαι σίγουρος ότι ο μόνος που δεν ένιωσεν τον σεισμόν ήταν ο Νίκαρος. Αυτός δεν ταρακουνιέται με τίποτε, όσα κι αν αποκαλυφθούν εναντίον του».
Πάντως, μετά την έγκριση του Προϋπολογισμού, ο Αβέρωφ Νεοφύτου μόλις συγκρατήθηκε και δεν άρχισε να φωνάζει ενθουσιασμένος: «Σεισμός, σεισμός, Συναγερμός»!
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ