Σκόπιμη διαρροή από την Κίνα ο κορωνοϊός; - Καταγγελία Κινέζου κομμουνιστή φυγά στις ΗΠΑ
Ένας Κινέζος φυγάς, πρώην μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, έκανε ένα συγκλονιστικό ισχυρισμό: Ότι η Κίνα διέσπειρε σκοπίμως τον κορωνοϊό Covid-19 σε στρατιωτικούς αθλητικούς αγώνες που έλαβαν χώρα στην Ουχάν.

Ο Wei Jingsheng, σύμφωνα με χθεσινό εκτενές ρεπορτάζ της «Daily Mail» της Αυστραλίας, που υπογράφουν οι Charlie Coë και Levi Parsons, ο Κινέζος πρώην κομματικός αξιωματούχος ισχυρίστηκε πως οι Διεθνείς Στρατιωτικοί Αγώνες του Οκτωβρίου του 2019 μπορεί να λειτούργησαν ως το πρώτο γεγονός υπερμετάδοσης του ιού.
Το διεθνές τουρνού για στρατιωτικούς-αθλητές πραγματοποιήθηκε στην Ουχάν, την πόλη από την οποία προέρχεται ο ιός, δύο μήνες πριν η Κίνα ειδοποιήσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τα πρώτα κρούσματα.
Ο Jingsheng ισχυρίστηκε οτι δεν ήταν τυχαίο ότι μερικοί από τους 9,000 διεθνείς αθλητές που συγκεντρώθηκαν στην πόλη αρρώστησαν με μια μυστηριώδη ασθένεια.
«Πίστευα ότι η κυβέρνηση της Κίνας θα εκμεταλλευόταν αυτή την ευκαιρία για να διασπείρει τον ιό κατά τη διάρκεια των Στρατιωτικών Αγώνων, καθώς πολλοί ξένοι θα βρίσκονταν εκεί», είπε ο Κινέζος φυγάς στο νέο ντοκιμαντέρ του «Sky News» με τίτλο «What Really Happened in Wuhan».
Ο Jingsheng ισχυρίστηκε ότι είχει ακούσει πως η κινεζική κυβέρνηση πραγματοποιούσε μια «ασυνήθιστη άσκηση» κατά τη διάρκεια των αγώνων.
«Γνώριζα τις δυνατότητες της κινεζικής κυβέρνησης να χρησιμοποιεί κάποια περίεργα όπλα, συμπεριλαμβανομένων και βιολογικών όπλων, διότι ήξερα ότι έκαναν πειράματα αυτού του είδους», ανέφερε.
Τους ισχυρισμούς του υποστήριξε ο πρώην σύμβουλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για ζητήματα Κίνας Miles Yu.
Ανέφερε πως Γάλλοι, Γερμανοί και Αμερικανοί αθλητές ήταν μεταξύ αυτών που αρρώστησαν στους αγώνες με συμπτώματα που έμοιαζαν με αυτά του Covid-19, αλλά δεν είχαν ποτέ διαγνωσθεί με τον ιό.
Ο David Asher, πρώην ερευνητής για το ζήτημα του κορωνοϊού για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είπε πως «βλέπουμε κάποιες ενδείξεις και από τα δικά μας δεοδμένα... ότι κυκλοφορούσε ο Covid και στις Ηνωμένες Πολιτείες ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου, πιθανώς και νωρίτερα από αυτό».
Ο Jingsheng δήλωσε επίσης πως μετέφερε τις ανησυχίες του για την κατάσταση όπως εξελισσόταν και σε ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης Trump από τον Νοέμβριο του 2019, αλλά αγνοήθηκαν οι προειδοποιήσεις του.