Παιδεία

Βιβλίο της Ε' δημοτικού παραπέμπει σε πορνογραφική ιστοσελίδα (Εικόνες)

Με μια δυσάρεστη έκπληξη ήρθαν αντιμέτωποι γονείς μικρών μαθητών, οι οποίοι δηλώνουν τη μεγάλη ανησυχία τους, καθώς βιβλίο δημοτικής εκπαίδευσης παραπέμπει σε πορνογραφική ιστοσελίδα με θέμα τη ζωοφιλία.

Συγκεκριμένα, στο βιβλίο της Γλώσσας Ρόδι και Ροδάνι της πέμπτης τάξης, αναγράφεται στο τέλος της σελίδας 55 η ιστοσελίδα www.zoofilia.gr, η οποία παραπέμπει σε ιστότοπο πορνογραφικού υλικού.

Όπως φαίνεται, στο έντυπο βιβλίο υπάρχει η ιστοσελίδα, ενώ στο διαδικτυακό βιβλίο δεν υπάρχει.

1.12 ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ.jpg

ΕΝΤΥΠΟ ΒΙΒΛΙΟ.jpeg

Η ιστοσελίδα εμφανής στο έντυπο βιβλίο.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΒΙΒΛΙΟ.jpeg

Η ιστοσελίδα δεν υπάρχει στο διαδικτυακό βιβλίο.

Όπως αναφέρει στη «Σ», ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Λευκωσίας γονέων δημοτικής εκπαίδευσης, Φρίξος Ζεμπύλας αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχει συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας για να βρουν τρόπους επίλυσης του ζητήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Ζεμπύλα, υπάρχουν τρεις τρόποι αντιμετώπισης, όπως να ληφθούν μέτρα από τους δασκάλους και να ζητήσουν τους μαθητές να σβήσουν τη συγκεκριμένη αναφορά. Δεύτερον, να μην υπάρχει πρόσβαση στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα από το ίντερνετ του σχολείου και τρίτον, αν είναι εφικτό να γίνουν ενέργειες προς τον πάροχο για να κατέβει η ιστοσελίδα.

Ο κ. Ζεμπύλας αναφέρει ότι το θέμα έπεσε στην αντίληψη των γονέων πριν δύο ημέρες και τον ενημέρωσαν περίπου τέσσερις με δέκα γονείς, πιθανόν μετροφυλλώντας το βιβλίο και φθάνοντας στη συγκεκριμένη ύλη.

Όπως τονίζει, «μεταφέραμε το θέμα στο Υπουργείο Παιδείας και ελπίζω να κινηθούν σύντομα».

Το βιβλίο έχει διατεθεί στους μαθητές στα σχολεία παγκύπρια.