Παιδεία

Εναρκτήρια Διάλεξη του Καθηγητή Απόστολου Ζαραβίνου

Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αναγνωρίζει και επιβραβεύει την πρόοδο και ανέλιξη του ακαδημαϊκού του προσωπικού μέσα από τον θεσμό των Εναρκτήριων Διαλέξεων, ακολουθώντας τα πρότυπα παρόμοιων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Αμερική. Η Εναρκτήρια Διάλεξη αποτελεί μια σημαντική στιγμή στην καριέρα ενός μέλους του ακαδημαϊκού προσωπικού, καθώς του/της προσφέρεται η ευκαιρία να μοιραστεί τα επιτεύγματά του/της σε δραστηριότητες έρευνας, καινοτομίας, προσφοράς στην κοινωνία και διδασκαλίας ενώπιον της πανεπιστημιακής κοινότητας και του ευρύτερου κοινού.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου 2023 (Τετάρτη, 18:00) στο Αμφιθέατρο Β του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, η Εναρκτήρια Διάλεξη του Καθηγ. Απόστολου Ζαραβίνου, Καθηγητή Γενετικής του Καρκίνου και Επικεφαλής της ομάδας «Cancer Genetics, Genomics & Systems Biology» του Κέντρου Βασικής και Μεταφραστικής Έρευνας του Καρκίνου (BTCRC).

Από το 2020 συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με το 2% των κορυφαίων επιστημόνων με τις περισσότερες αναφορές και τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Είναι αποδέκτης του “Βραβείου Διακεκριμένος Ερευνητής - 2022» από το Ευρωπαϊκό Παν/μιο Κύπρου, του «Πρώτου Βραβείου Νέου Ερευνητή - 2017» από το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου και του «Βραβείου Επιστήμης - 2016» από το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου. Έχει δημοσιεύσει >115 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει h-index, 40 και >5300 αναφορές. Το ερευνητικό του έργο στοχεύει στην προηγμένη κατανόηση της καρκινογένεσης μέσω της διερεύνησης των αλληλεπιδράσεων μεταξύ των γονιδίων, την ανακάλυψη θεραπευτικών στόχων και την εξέτασης του ανοσοποιητικού τοπίου σε φλεγμονώδεις όγκους.

Η Εναρκτήρια Διάλεξη του Καθηγητή Απόστολου Ζαραβίνου με τίτλο "Immune cytolytic activity in cancer" θα προβάλλεται και διαδικτυακά σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Η διάλεξη είναι δωρεάν και ανοικτή στο κοινό. Θα ακολουθήσει δεξίωση.