Κόκκινη κάρτα του ΠΑΟΚ στον Ατατούρκ– Απέλυσε προπονητή και «οργίστηκαν» οι Τούρκοι

Το προσφυγικό σωματείο ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης έδειξε κόκκινη κάρτα σε Τούρκο προπονητή, η κίνηση του οποίου θεωρήθηκε προκλητική όπως και αδικαιολόγητη η οργή των Τούρκων διότι δεν σεβάστηκε του νεκρούς Έλληνες της Πόλης και της Μικράς Ασίας γενικότερα.
Όπως μεταδίδει η Μαρία Ζαχαράκη ευρεία κάλυψη στον τουρκικό τύπο λαμβάνει το θέμα της απόλυσης ενός Τούρκου προπονητή από την ομάδα του ΠΑΟΚ, μετά από φερόμενη άρνησή του να κατεβάσει αναρτήσεις του για τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.
Πρωτοσέλιδο άρθρο στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Ακσάμ με τίτλο «Σβήστε τον [Βενιζέλο] από την ιστορία σας» υποστηρίζει ότι:
«Ο Βενιζέλος πρότεινε τον Ατατούρκ για το βραβείο Νόμπελ, αλλά 90 χρόνια αργότερα ο ΠΑΟΚ απέλυσε τον Τούρκο προπονητή που δημοσίευσε μια φωτογραφία του Ατατούρκ. Ο ΠΑΟΚ, ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης που ιδρύθηκε από Ρωμιούς μετανάστες από την Κωνσταντινούπολη, είπε στον Αταμάν Γκιουνέϊλιγκίλ, με τον οποίο έδωσε τα χέρια στις 12 Ιουνίου για την ομάδα βόλεϊ, να διαγράψει τις αναρτήσεις του για τον Ατατούρκ. Όταν εκείνος αρνήθηκε, ο ΠΑΟΚ χώρισε τους δρόμους του με τον Γκιουνέϊλιγκίλ».
Το άρθρο πλαισιώνεται από φωτογραφία του Βενιζέλου με τον Ατατούρκ, ενώ σχολιάζει ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που η ελληνική ομάδα του ΠΑΟΚ συμπεριφέρεται με ρατσιστικό τρόπο. Το 2019, όταν η ομάδα χάντμπολ του δήμου Μουράτπασά έπαιζε στη Θεσσαλονίκη, η ελληνική ομάδα κρέμασε μόνο τη δική της σημαία και δεν επέτρεψε την επίδειξη της τουρκικής σημαίας στην αίθουσα. Μετά από αυτό, οι παίκτες του Δήμου Μουράτπασά διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση πηγαίνοντας στον αγώνα φορώντας τις φανέλες τους με το φεγγάρι και τα αστέρια.
Ο Γιουνούς Οζμουσούλ, εθνικός παίκτης χάντμπολ που έπαιζε στο παρελθόν στην ΑΕΚ, αποβλήθηκε από την ελληνική ομάδα, επειδή απηύθυνε τον στρατιωτικό χαιρετισμό στην εθνική ομάδα».
Αντίστοιχο πρωτοσέλιδο άρθρο δημοσιεύεται και στη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Πόστα με τίτλο «Δεν έχουν τρόπους!», στο οποίο επισημαίνεται ότι «τα ελληνικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο σύλλογος του ΠΑΟΚ πήρε αυτή την απόφαση μετά την αντίδραση των οπαδών».