Κανένα όφελος από τον μηδενικό ΦΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
Μηδαμινά αποτελέσματα από το μέτρο για τον πολίτη – Δεν είδε διαφορά στις τιμές, ο καταναλωτής, μετά τον μηδενικό ΦΠΑ

Δεν έφθασαν στον καταναλωτή οι μειώσεις από το μέτρο του μηδενικού ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών.
Όπως μετέδωσε χθες το βράδυ το «ΣΙΓΜΑ» από τα 48 προϊόντα, διαπιστώθηκε μείωση στη βάση του ΦΠΑ, μόνο σε 4.
Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Καταναλωτή, σχολιάζοντας τις καταγγελίες στο Σίγμα, ανέφερε ότι η οικονομία δεν σταματά με τον μηδενικό ΦΠΑ και είναι λογικό να υπάρχουν αυξομειώσεις.
Μόλις 4 από τα 48 προϊόντα κατέγραψαν μείωση στη βάση του μηδενικού ΦΠΑ, καταγγέλλει ο Σύνδεσμος καταναλωτών.
Αφορά παιδικές πάνες και προϊόντα γυναικείας υγιεινής.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Καταναλωτών Μάριο Δρουσιώτη οι τιμές εννέα προιόντων από τα 48, τον Μάιο είναι πιο ψηλές από αυτές του Απρίλη, που δεν υπήρχε μηδενικός συντελεστής ΦΠΑ.
Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας του Συνδέσμου καταναλωτών, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Καταναλωτή του Υπ. Εμπορίου, ανέφερε ότι είναι λογικό να υπάρξουν αυξομειώσεις.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή Υπ. Καταναλωτή, Κωνσταντίνος Καραγιώργη, η οικονομία δεν σταματά με τον μηδενικό ΦΠΑ.
O κ. Καραγιώργης, τόνισε ότι το μέτρο εφαρμόστηκε καθολικά και οι ενδείξεις είναι θετικές.
Στους δρόμους οι παρατηριούχοι
Οι υψηλές τιμές και δη των καυσίμων προκαλούν τεράστιο πρόβλημα και στους πρατηριούχους.
Συμπολίτες μας επιλέγουν τα κατεχόμενα για να ανεφοδιαστούν φθηνά καύσιμα, με αποτέλεσμα να πλήττονται τα πρατήρια στις ελεύθερες περιοχές.
Γι' αυτό το λόγο, οι πρατηριούχοι θα βγουν στους δρόμους.
Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου Παρατηριούχων, οι πρατηριούχοι ζητούν οικονομική στήριξη από την Κυβέρνηση, καθώς δεν μπορεί η ίδια να σταματήσει τους πολίτες που αγοράζουν καύσιμα από τα κατεχόμενα.
Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ στο βίντεο που ακολουθεί: