Διεθνή

Ισραηλινή επίθεση περιορισμένης κλίμακας κατά του Ιράν (Βίντεο)

Δεν επιβεβαιώνει επίσημα το Ισραήλ - Σε αποκλιμάκωση καλούν οι Μεγάλες Δυνάμεις

Επίθεση περιορισμένης κλίμακας αλλά με ξεκάθαρα μηνύματα, εξαπέλυσε το Ισραήλ κατά του Ιράν κοντά σε πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Το Τελ Αβίβ δεν επιβεβαιώνει, επισήμως, το χτύπημα, αλλά αξιωματούχοι του, διαρρέουν πως ο στόχος ήταν η επίδειξη ικανοτήτων.

Στον αντίποδα, η Τεχεράνη επιβεβαιώνει μόνο την κατάρριψη μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Ισφαχάν.

Οι μεγάλες δυνάμεις, παραμένουν σθεναρά στην εξίσωση και καλούν εκ νέου τους δύο αντιμαχόμενους σε αποκλιμάκωση.

Κι' ενώ ως προς της ώρας, ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου ολοκαυτώματος δείχνει να έχει αποσοβηθεί, οι Παλαιστίνιοι της Γάζας κατηγορούν Ιράν και Ισραήλ για στημένα παιχνίδια.

Δείτε το ρεπορτάζ του Προκόπη Θουκιδίδη:

Η επιχείρηση του Ισραήλ κατά του Ιράν, αναμενόμενα, βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις από τις μεγάλεις δυνάμεις.

Συνδεόμαστε ταυτόχρονα, με το Λονδίνο και τον Ισάακ Καριπίδη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Δημήτρη Φιλιππίδη, καθώς και με την Κωνσταντινούπουλη και τη Μαρία Ζαχαράκη:

Και αυτά είναι τα τελευταία δεδομένα που σχηματίζουν την ψηφίδα και τον απόηχο του ισραηλινού χτυπήματος στο Ιράν.

Πώς χαρτογραφούνται όμως οι προθέσεις των δύο πλευρών; Αποσοβήθηκε ένα παγκόσμιο ολοκαύτωμα, αλλά θα κλιμακωθούν οι ισραηλινές επιχειρήσεις στη Ράφα;

Ο αναπληρωτής κοσμήτορας της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, καθηγητής πυρηνικης φυσικής και στρατιωκών επιστημών, Θεόδωρος Λιόλιος, είναι απόψε στις "Τομές":