Κυπριακό

H Τουρκία κάνει μάθημα στα σχολεία τη «Γαλάζια Πατρίδα»

Σύμφωνα με το τουρικό υπουργείο Παιδείας, στο μάθημα της Γεωγραφίας θα τονισθεί η σημασία της γεωγραφικής θέσης της Τουρκίας μέσω της προβολής και συζήτησης χαρτών που αφορούν τη «Γαλάζια Πατρίδα»

Το εθνικιστικό αφήγημα του «Αιώνα της Τουρκίας» που περιλαμβάνει φυσικά και την «Γαλάζια Πατρίδα» εντάσσεται στο επίσημο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των τουρκικών Σχολείων με απόφαση του τουρκικού υπουργείου Παιδείας η οποία δημοσιεύθηκε στις 28 Απριλίου.

Η αλλαγή του εκπαιδευτικού προγράμματος αποσκοπεί στο να εμπνεύσει την νέα γενιά των τούρκων μαθητών από το «μεγαλείο» των... επιτευγμάτων της Τουρκίας με ιδιαίτερες αναφορές στην πολεμική βιομηχανία αλλά και στην αποστολή τουρκικού δορυφόρου στο διάστημα και συγχρόνως να μπολιάσει την νεα γενιά με το αναθεωρητικό αφήγημα του προέδρου Ερντογάν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δίνεται στο μάθημα της Γεωγραφίας για να ενισχυθεί, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η «εθνική συνείδηση» των μαθητών και στο πλαίσιο αυτό θα τονισθεί η σημασία της γεωγραφικής θέσης της Τουρκίας μέσω της προβολής και συζήτησης των χαρτών που αφορούν την «Γαλάζια Πατρίδα» και «Πατρίδα του Ουρανού».

tourkia-yp-paidieas.jpeg

Εισάγοντας ευθέως τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας με την αμφισβήτηση διεθνών συνθηκών αλλά και του διεθνούς δικαίου, στο νέο σχολικό πρόγραμμα, όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας, θα «προβληθεί ο δίκαιος αγώνας της Τουρκίας ενάντια σε αιτήματα που αγνοούν τα νομικά και γεωγραφικά της δικαιώματα στις θάλασσες και θα τονιστεί το φαινόμενο του πατριωτισμού».

Και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για τις προθέσεις όσων εισηγήθηκαν και ενέκριναν αυτο το νέο πρόγραμμα σπουδών η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Παιδείας αναφέρει ότι κατά τη συζήτηση της «Γαλάζιας Πατρίδας» θα συζητηθεί και η «Θάλασσα των Νήσων» όπως παγίως οι εθνικιστικοί κύκλοι αποκαλούν το Αιγαίο προκειμένου να αμφισβητήσουν την ελληνικότητά του ενώ, επίσης, θα αναλυθούν στους μαθητές και οι λόγοι για τους οποίους η Τουρκία δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας αλλα και τα «δικαιώματά της στα διεθνή ύδατα σήμερα και στο μέλλον». Θα προβληθεί, επίσης, η σημασία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» για την Τουρκία και τον τουρκικό κόσμο.

Και με την κίνηση αυτή πλέον διαλύεται κάθε ψευδαίσθηση για τις προθέσεις της Τουρκίας καθώς ο αναθεωρητισμός και οι αμφισβητήσεις της κυριαρχίας της χώρας μας καθίστανται και τυπικά επίσημη κρατική ιδεολογία στην οποία από εδω και πέρα δεν θα μυούνται μονο οι αξιωματικοί και διπλωμάτες αλλά όλες οι νέες γενιές τούρκων πολιτών.

ΠΗΓΗ ΠρώτοΘέμα