Κυπριακό

Ο Πρετεντέρης δικαιώνει την Τουρκία για την εισβολή – Τάσσεται εναντίον της διεθνοποίησης του Κυπριακού

Για να μην «πηδούμε» την ιστορία…

Σφόδρα εναντίον της διεθνοποίησης του Κυπριακού, την οποία εισηγήθηκε ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς, είναι ο γνωστός ελλαδίτης δημοσιογράφος, Γ. Πρετεντέρης. Και ούτε λίγο ούτε πολύ σε ένα αρθρίδιό του αθωώνει την Τουρκία και την κατοχή. Αμφισβητεί το «ΟΧΙ» των Κυπρίων στο σχέδιο «Ανάν» και διερωτάται τι θα διεθνοποιήσουμε, υπονοώντας ότι φταίει για όλα η ελληνική πλευρά. Το αρθρίδιο, αποκαλύπτει μια αντίληψη της «ελίτ» των Αθηνών, η οποία προσέγγιζε και προσεγγίζει αβίαστα τις τουρκικές θέσεις.

Διότι ακόμα και αν έγιναν τραγικά λάθη από τη Λευκωσία και την Αθήνα, με ή χωρίς δημοκρατικές κυβερνήσεις, ποιος πραγματικός Έλληνας δημοκράτης, πολίτης της Ευρώπης και του κόσμου μπορεί να αμφισβητήσει ότι στην Κύπρο υπάρχει κατοχή και ότι πρέπει να γίνει διεθνοποίηση του προβλήματος για να επιλυθεί επί τη βάσει των δημοκρατικών αρχών και αξιών της ΕΕ;

Δεν χρειάζεται, κατά τον κ. Πρετεντέρη, διεθνοποίηση του Κυπριακού διότι δεν μπορούμε να «πηδούμε» την ιστορία. Δηλαδή, οι Τούρκοι και ο Αττίλας που έχουν γεμισμένα τα πυροβόλα τους και έτοιμα για επίθεση σε βάρος των ελεύθερων περιοχών, τι αποσκοπούν να πράξουν;

Αυτή την κατοχή, κατά τον κ. Πρετεντέρη, δεν πρέπει να τη διεθνοποιήσουμε ούτε να ζητούμε την πλήρη αποχώρηση του Αττίλα για να μην «πηδούμε» τα επεισόδια της ιστορίας και να επιτρέπουμε στους Τούρκους να πράξουν ό,τι και το 1974.

30.4 ΑΡΘΡΟ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ .jpg

Ελπίζουμε ότι το αρθρίδιο του κ. Πρετεντέρη, δεν είναι εκπορευόμενο και δεν εκφράζει το Μέγαρο Μαξίμου. Οπότε ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα υιοθετήσει τη θέση Σαμαρά για διεθνοποίηση του Κυπριακού και ανάδειξη της τουρκικής κατοχής. Χωρίς να «πηδούμε» την ιστορία.