Αθλητισμός

Ιστορική πρόκριση Ολυμπιακού στον τελικό του Europa Conference League

Ο Ολυμπιακός έγραψε Ιστορία. Η ομάδα του Πειραιά προκρίθηκε για πρώτη φορά σε τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ και πλέον θα διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο του Europa Conference League με αντίπαλο τη Φιορεντίνα στον τελικό της 29ης Μαΐου στην ΟΠΑΠ Αρένα της Αθήνας.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 την Άστον Βίλα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και σε συνδυασμό με το υπέρ του 4-2 στο Βίλα Παρκ πριν μια βδομάδα, πήρε μια άνετη πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Αθήνας. Τα δύο γκολ των «ερυθρολεύκων» πέτυχε ο Μαροκινός Γιουσέφ Ελ Κααμπί στο 10΄ και στο 81΄.

Με την πρόκριση αυτή, ο Ολυμπιακός έγινε η δεύτερη ελληνική ομάδα που προκρίνεται σε τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά τον Παναθηναϊκό ο οποίος είχε προκριθεί πριν από 53 χρόνια στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Γουέμπλεϊ.

Διαιτητής: Φέλιξ Τσβάιερ (Γερμανία)

Κίτρινες: Ροντινέι, Ποντένσε, Κίνι - Ντάγκλας Λουϊς, Ιροεγκμπουνάμ

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κίνι (77΄ Αποστολόπουλος), Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι, Ιμπόρα (73΄ Όρτα), Έσε, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (62΄ Μασούρας), Ελ Καμπί 

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ (Ουνάι Έμερι): Μαρτίνες, Κόνσα, Ντιέγκο Κάρλος (68΄ Ιροεγκμπουνάμ), Τόρες, Ντίνιε (86΄ Μουνρό), Κας (86΄ Χέιντεν), Μπέιλι (86΄ Κέλιμαν), Ντιαμπί (58΄ Ντουράν), ΜακΓκιν, Ντάγκλας Λουϊς, Γουότκινς.

ΚΥΠΕ