Ειδήσεις

Στον τελικό της Eurovision η Ελλάδα με τη Μαρίνα Σάττι

Το πολυπόθητο εισητήριο για τον τελικό της Eurovision του Σαββάτου πήρε η Μαρίνα Σάττι, χάριζοντας σε κοινό και τηλεθεατές μία εντυπωσιακή εμφάνιση επί σκηνής που καταχειροκροτήθηκε, κατά τον δεύτερο ημιτελικό της 68ης Eurovision στο Μάλμο της Σουηδίας το βράδυ της Πέμπτης.

Από τις 16 χώρες που συμμετείχαν στον δεύτερο ημιτελικό, προκρίθηκαν οι: Λετονία, Αυστρία, Ολλανδία, Νορβηγία, Ισραήλ, Ελλάδα, Εσθονία, Ελβετία, Γεωργία και Αρμενία.

Οι παρουσιάστριες της βραδιάς, η Petra Mede και η Malin Åkerman, ξεκίνησαν τη βραδιά τραγουδώντας μια διαφορετική εκδοχή του “Tatoo” της Loreen.

Από τις Βιg 5 παρουσιάστηκαν η Γαλλία με τον Slimane (“Mon amour”), η Ισπανία με την Nebulossa (“Zorra”) και η Ιταλία με την Angelina Mango (“La noia”).

Στον δεύτερο ημιτελικό εμφανίστηκαν τρεις από τις πιο δημοφιλείς νικήτριες του παρελθόντος: η Έλενα Παπαρίζου,  (2005- “My Number One”), η  Sertab Erener, (2003 - “Everyway That I Can”) και η  Charlotte Perrell (1999 με τη Σουηδία- “Take Me To Your Heaven”), οι οποίες ξεσηκώσαν την αρένα που δεν σταμάτησε να τραγουδά μαζί τους, αναφέρει ανακοίνωση του ΡΙΚ.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με το ανδρικό ελβετικό συγκρότημα «Herreys» που επέστρεψαν στη σκηνή της Eurovision μετά από 40 χρόνια και τραγούδησαν το νικητήριο τραγούδι του 1984 “Diggi-Loo Diggi-Ley“.

Ο τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαΐου στις 10 το βράδυ από το ΡΙΚ1 και ΡΙΚHD.

ΚΥΠΕ