Έγκλημα

Δολοφονία Θανάση: Αυτοί είναι οι δύο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές (BINTEO)

Στην αποκάλυψη των ονομάτων των ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών για τη δολοφονία του Θανάση Νικολάου προχώρησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον νομικό Θανάση Αθανασίου και τον Αντιστράτηγο εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ, Λάμπρο Παππά.

Για τους όρους εντολής, σημείωσε ότι θα καθοριστούν λεπτομερώς, εντούτοις εξήγησε ότι «δεν θα είναι τίποτε άλλο, παρά να διερευνηθεί, αν έπρεπε να γίνουν κάποιες ενέργειες από το 2005 μέχρι σήμερα και δεν έχουν γίνει».

Ο Αρτινός Υποστράτηγος Λάμπρος Παππάς, υπήρξε Διοικητής στην Ασφάλεια Επισήμων, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν διοίκησε με πυγμή σε νευραλγική θέση της Ασφάλειας, έχοντας υπό τις διαταγές του τα Τμήματα Ανθρωποκτονιών και Ληστειών.

Υπήρξε Καθηγητής στους Οργανικούς Νόμους και Κανονισμούς της Αστυνομίας και στην ΣΑΕΑ Διοικητή Ταξεως αρχικά και Σχολής αργότερα. ( 1995-1999).

Προηγουμένως, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «πέραν του γεγονότος ότι από την πρώτη στιγμή είμαστε σε επαφή με την οικογένεια, πέρα από την οικονομική ενίσχυση που έχουμε προσφέρεις προς την οικογένεια, σήμερα θα πάρουμε την πολιτική απόφαση για διορισμό δύο ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών οι οποίοι θα έχουν ως αντικείμενο διερεύνησης όλα αυτά τα 19 χρόνια, από το 2005 μέχρι το 2024, τι έπρεπε να ερευνηθεί και δεν έχει ερευνηθεί.

Για 19 χρόνια φαίνεται ότι υπήρχαν κάποια δεδομένα τα οποία δεν διερευνήθηκαν, δεν παίρνουμε θέση εμείς, δεν είμαστε ειδικοί για να πάρουμε θέση, για αυτό τον λόγο, σήμερα παίρνουμε την πολιτική απόφαση για διορισμό δύο ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών που θα διερευνήσουν το συγκεκριμένο θέμα».