Έγκλημα

Ποινικός ανακριτής Θανάση: «Εξυπακούεται ότι θα αναζητηθούν οι δολοφόνοι»

Έπιασαν δουλειά μετά την παραλαβή των όρων εντολής από τη Γραμματεία της Προεδρίας οι δύο ποινικοί ανακριτές σε σχέση με την υπόθεση του Θανάση Νικολάου.

Ο νομικός Θανάσης Νικολάου και ο αντιστράτηγος εν αποστρατρεία της Ελληνικής Αστυνομίας υπεύθυνος δίωξης ανθρωποκτονιών Λάμπρος Παππάς έχουν ως όρο εντολής να διερευνήσουν τις συνθήκες θανάτου καθώς και επιλήψιμες πράξεις ή παραλείψεις που καταγράφηκαν στο στάδιο διερεύνησης της υπόθεσης.

Οι δύο ποινικοί ανακριτές, διορίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο, την περασμένη Τετάρτη, στον απόηχο του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Σε δηλώσεις του ο Θανάσης Αθανασίου είπε πως, «με την παραλαβή των διοριστήριων μας, μαζί με τον κ. Παππα έχουμε παραλάβει και γραπτώς τους όρους εντολής αυτού του διορισμού. Σας αναφέρω ότι οι όροι εντολής είναι η διεξαγωγή ανακρίσεων, σε σχέση με τις συνθήκες θανάτου του Αθανάσιου Νικολάου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στις 29/09/2005 παρά το γεφύρι της Άλασσας στη Λεμεσό και οποιεσδήποτε επιλήψιμες πράξεις ή παραλείψεις σημειώθηκαν κατά τις έρευνες που έγιναν αναφορικά με τα αίτια του θανάτου».

Όπως είπε, «σε αυτούς τους όρους εντολής η Προεδρία μας ανέθεσε όπως αυτή η ανάκριση ολοκληρωθεί εντός τριών μηνών από χθες. Άρα με την παράδοση του διοριστήριου και τους όρους εντολής, έχει ξεκινήσει η έναρξη της διερεύνησης».

Ερωτηθείς αν εκτός από απόδοση ευθυνών στους όρους εντολής θα αναζητηθούν και οι δολοφόνοι του Θανάση απάντησε ότι αυτό εξυπακούεται.