Εκλογές 2024

Βίας Σρατής: Στόχος μου, η ευχαρίστηση των δημοτών

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λακατάμειας, ΕΛΑΜ, Αρ. 7

Με κύριο στόχο να λύσει τα προβλήματα των δημοτών της Λακατάμειας, ο κύριος Βίας Στρατής θέτει υποψηφιότητα για τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου. Όπως αναφέρει άλλωστε κι ο ίδιος, με καλή θέληση και σωστή επικοινωνία όλα είναι εφικτά.

  • Κύριε Βία Στρατή, πείτε μας λίγα λόγια για εσάς για να σας γνωρίσει καλύτερα ο κόσμος. Πού γεννηθήκατε, σε ποια σχολεία φοιτήσατε, τι σπουδάσατε και σε ποιον τομέα δραστηριοποιείσθε επαγγελματικά;

Γεννήθηκα στη Λευκωσία και είμαι ο πρωτότοκος γιος του Ανδρέα Στρατή, από το κατεχόμενο Αργάκι Μόρφου και της Αυγής Κλεάνθους, από τον Άγιο Δομέτιο Λευκωσίας. Έχω ακόμη μία αδελφή.

Τα μαθητικά μου χρόνια τα πέρασα στον Άγιο Δομέτιο. Φοίτησα στο Β’ Δημοτικό Αγίου Δομετίου και ακολούθως στην Αμερικάνικη Ακαδημία. Μετά τη στρατιωτική μου θητεία ακολούθησαν οι σπουδές μου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο C.I.M. Business School στη Λευκωσία και στη συνέχεια μεταπτυχιακό M.B.A. σε Ιnternational Βusiness στο Πανεπιστήμιο του Bristol. Κατέχω επίσης το επαγγελματικό δίπλωμα του Charted Marketer από το Charted Institute of Marketing του Λονδίνου.

Επαγγελματικά, υπήρξα στέλεχος σε διάφορες επιχειρήσεις τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Επίσης διετέλεσα σύμβουλος σε διάφορες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με τις startup επιχειρήσεις. Είμαι ιδρυτής του «apopou» (www.apopou.com.cy), μίας κυπριακής start up, που σκοπό έχει να βοηθά τους καταναλωτές να εξοικονομούν χρήματα από τις αγορές τους.

  • Ποια ήταν η ενασχόλησή σας με τα κοινά; Γιατί αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές για τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Λακατάμειας;

Δεν υπήρξα ποτέ πολιτικοποιημένο άτομο και δεν σχετιζόμουν άμεσα με τα κοινά μέχρι που η κόρη μου, πριν από 8 χρόνια, πήγε στην πρώτη τάξη του Δημοτικού. Εκεί εντάχθηκα στον Σύνδεσμο Γονέων και Κηδεμόνων και αυτή υπήρξε η πρώτη μου επαφή με τα κοινά.

Ήταν τότε που αντιλήφθηκα τη χαρά και την ηθική ικανοποίηση, που αισθάνεται ένα άτομο μέσα από την ανιδιοτελή προσφορά του. Από την άλλη συνειδητοποίησα τα προβλήματα που δημιουργούνται αλλά και τις αντιπαραθέσεις που υπάρχουν στη διοίκηση, όταν υπάρχουν συγκρουόμενα συμφέροντα. Είμαι βέβαιος ότι, αυτό που έζησα, αποτελεί μια μικρογραφία ολόκληρης της κοινωνίας.

  • Ποιοι είναι οι τρεις κύριοι άξονες στους οποίους θα εγκύψετε σε περίπτωση εκλογής σας;

Το μεγάλο στοίχημα αυτές τις εκλογές είναι εάν θα πετύχει η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού την 1η Ιουλίου θα υπάρχει μία νέα τάξη πραγμάτων σε Δήμους και κοινότητες.

Οι Δήμοι, για να μπορέσουν να επιβιώσουν, θα πρέπει να λειτουργούν με απώτερο στόχο την ευχαρίστηση των δημοτών. Αυτό μπορεί να γίνει ακολουθώντας την ακόλουθη διαδικασία:

  • Αρχικά, θα πρέπει να αφουγκραστείς και να αντιληφθείς τα προβλήματα, τις ανησυχίες και τις ανάγκες των δημοτών.
  • Στη συνέχεια, και με πλήρη διαφάνεια, θα προσπαθήσεις να επιλύσεις όλα αυτά τα προβλήματα.
  • Ο τρίτος άξονας, που θεωρώ ότι είναι ο σημαντικότερος όλων, είναι η ενημέρωση του δημότη για τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα των προσπαθειών σου.

Πιστεύω ακράδαντα ότι, με καλή επικοινωνία και θέληση, όλα τα προβλήματα λύονται. Σε περίπτωση, λοιπόν, που εκλεγώ, αυτός θα είναι ο κύριος στόχος μου και θα προσπαθήσω να τον υλοποιήσω.