Παραπολιτικά

Πασχαλινές σατιρικές «κροτίδες»

*Πάσχα μέσα στη βράση της προεκλογικής περιόδου. Θα κινηθούν πολύ αυτές τις μέρες οι υποψήφιοι. Από τους ιερούς ναούς μέχρι τα καφενεία, μέχρι τις πλατείες των χωριών, όπου θα παίζονται τα παραδοσιακά πασχαλινά παιxνίδια. Οπότε, μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο να δείτε υποψήφιους ευρωβουλευτές, δημάρχους, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους να παίζουν... «σκατούλλικα» και «ζίζιρον» προς άγραν ψήφων.

*Αν δείτε συνυποψηφίους του ίδιου κόμματος να συναντώνται την ημέρα του Πάσχα και να ανταλλάσσουν ασπασμούς μεταξύ τους, μην είσαστε σίγουροι ότι θα πρόκειται για το φιλί της αγάπης. Μάλλον θα είναι το φιλί... του Ιούδα.

*Διαψεύδεται ως παντελώς ανυπόστατη πληροφορία, που έκανε τον γύρο του διαδικτύου, ότι ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας ετοιμάζουν... λαμπρατζιά στο προαύλιο της Νομικής Υπηρεσίας, όπου σκοπεύουν να κάψουν, τη νύχτα της Ανάστασης, ομοίωμα του... Γενικού Ελεγκτή.

*Χριστέ μου, συγχώρα μας. Την Εβδομάδα που πέρασε, αντί να έχουμε την προσοχή μας στραμμένη στα γεγονότα που σχετίζονταν με τα Θεία Πάθη, την είχαμε στραμμένη στα πάθη των... μοναχών της Μονής Φτερικουδίου. Ξεχάσαμε τη δική Σου δίκη ενώπιον του Πιλάτου και παρακολουθούσαμε τη δίκη τους στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. Αγνοήσαμε το μαστίγωμά σου από τους Ρωμαίους στρατιώτες και βλέπαμε το μαστίγωμα μιας κυρίας από μοναχό. Και παραλείψαμε να μετρήσουμε τα τριάκοντα αργύρια που αναφέρονται στα Ευαγγέλια, αφού ασχολούμασταν να μετράμε τις... 807.000 ευρώ των μοναχών!

*Κάποιος να εξηγήσει στον Πρόεδρό μας, ότι μόνον ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε. Κανένας άλλος. Γι’ αυτό ας μην προσπαθεί τόσο πολύ να αναστήσει... τον νεκρό διάλογο για το Κυπριακό.

*Κύριε ελέησέ μας σ’ αυτήν τη χώρα της υπερβολής και της ανοησίας. Γιορτάζουμε την Ανάστασή Σου με αστυνομικούς να περιπολούν γύρω από τις εκκλησίες λόγω του θανατηφόρου εθίμου των κροτίδων. Και με... πυροσβεστικές σε ετοιμότητα για να σβήνουν τις λαμπρατζιές, που απειλούν να κάψουν τις γύρω γειτονιές...

*Το μόνο θετικό από την αβάσταχτη ακρίβεια του πασχαλινού τραπεζιού ξέρετε ποιο είναι; Ότι μπορούμε ν' αποφύγουμε το καθιερωμένο «έθιμο»... της πολυφαγίας, από το οποίο πολλοί κατέληγαν, τα περασμένα χρόνια, στις Πρώτες Βοήθειες!

*Άντε, καλό Πάσχα, καλό οβελία, καλή φλαούνα και καλή καρδιά!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

*Αναδημοσίευση από την έντυπη «Σημερινή» του Μεγάλου Σαββάτου 4/5