Έγκλημα

Προηγήθηκαν τρεις καταγγελίες πριν τη δολοφονία - Ο ύποπτος ήταν καταζητούμενος

Ενδεχόμενο καθυστέρησης ανταπόκρισης μελών της αστυνομίας για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας μητέρας δυο ανήλικων παιδιών, από τον εν διαστάσει σύζυγό της, στην Τρεμιθούσα εξετάζουν οι Αρχές, ορίζοντας αξιωματικό από την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού για τη διεξαγωγή έρευνας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου, ο οποίος μίλησε στο ΡΙΚ, ο αξιωματικός άρχισε ήδη τη λήψη καταθέσεων για την υπόθεση. Σημείωσε ότι η δολοφονία έγινε στις 10:15, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πολίτης είχε τηλεφωνήσει στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου γύρω στις 09:59 και στη συνέχεια έκανε άλλα δύο τρία τηλεφωνήματα τα επόμενα λεπτά.

Ερωτηθείς για τις αναφορές ότι ο πολίτης που κατήγγειλε το περιστατικό παραπεμπόταν από τη μια υπηρεσία στην άλλη, απάντησε ότι «τα πρώτα τηλεφωνήματα αναφέρονταν σε φωνές και καυγάδες. Τη δεδομένη στιγμή λογικά έπρεπε να ανταποκριθεί η αστυνομία, πράγμα που έγινε με την αστυνομία να στέλνει περιπολικά στη σκηνή. Υπήρχε κάποια απόσταση από τον σταθμό και χρειάστηκε ένα 10λεπτο, δεκαπεντάλεπτο για να μεταβούν στο συγκεκριμένο σημείο».  

Το ιστορικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, «τα δύο αυτά πρόσωπα ήταν διαζευγμένα από το 2019 και διέμεναν σε δύο διαφορετικές κατοικίες, όχι κοντά η μία στην άλλη. Μέχρι το 2023 διέμεναν μαζί, αν και ήταν διαζευγμένοι, ενώ στη συνέχεια διέμεναν σε ξεχωριστές κατοικία».

Συμπλήρωσε ότι «η πρώτη υπόθεση για το συγκεκριμένο θέμα ήταν μια καταγγελία το 2019, η οποία αποσύρθηκε το 2020 από το ίδιο το θύμα. Η δεύτερη καταγγελία ήταν 17 Μαρτίου 2024 όπου καταγγέλθηκε στο κλιμάκιο βίας στην οικογένεια στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου ότι το θύμα δύο ημέρες προηγουμένως δέχθηκε επίθεση από τον ύποπτο αλλά σε γραπτή κατάθεση ανέφερε ότι δεν επιθυμούσε ποινική δίωξη. Όμως είχε σχηματιστεί ποινικός φάκελος με σκοπό να διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία, ενώ η τελευταία καταγγελία 11 Ιουνίου, όπου το θύμα προέβη σε νέα καταγγελία εναντίον του υπόπτου ότι της επιτέθηκε και τη χτύπησε».

Επεσήμανε ότι εναντίον του υπόπτου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, αναζητήθηκε αλλά δεν είχε γίνει κατορθωτό να εντοπιστεί.

Για τη 41χρονη τόνισε ότι «της είχε ζητηθεί να μεταβεί σε κάποιο καταφύγιο, αλλά αρνήθηκε και συνέχισε να διαμένει στην κατοικία της».

Στο νοσοκομείο Πάφου συνέρχεται το Επ. Δικαστήριο για 48χρονο ύποπτο για δολοφονία

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου συνεδρίασε το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου όπου νοσηλεύεται ο 48χρονος ύποπτος για τη δολοφονία της 41χρονης και διέταξε την οκταήμερη κράτησή του.

Θύμα είναι η Petya Krateva, 41 ετών, από τη Βουλγαρία, μόνιμη κάτοικος Πάφου, διερευνά η Αστυνομία. Για διευκόλυνση των ανακρίσεων, μέλη του ΤΑΕ Πάφου, προχώρησαν στη σύλληψη 48χρονου, πρώην συζύγου του θύματος.

Γύρω στις 10.15π.μ. χθες, είχε ληφθεί πληροφορία στην Αστυνομία, για τραυματισμένα πρόσωπα, σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Πάφο. Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στη σκηνή, όπου εντόπισαν τραυματισμένους την 41χρονη, καθώς και τον 48χρονο, ο οποίος διαμένει στο εν λόγω συγκρότημα διαμερισμάτων.

Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της 41χρονης. Όπως διαπιστώθηκε η 41χρονη έφερε τραύματα στην κοιλιακή χώρα και στα δύο χέρια, τα οποία φαίνεται να προκλήθηκαν από αιχμηρό αντικείμενο.

Όσον αφορά στον 48χρονο, διαπιστώθηκε ότι φέρει τραύματα στην κοιλιακή χώρα και κρατήθηκε για νοσηλεία. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ως εκτός κινδύνου.

Βάσει μαρτυρίας, που προέκυψε από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης εναντίον του 48χρονου. Δυνάμει του εντάλματος συνελήφθη, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΑΔΕ Πάφου Νίκο Τσαππή, για τον θάνατο της 41χρονης ειδοποιήθηκε η Πρεσβεία της Βουλγαρίας στην Κύπρο, ενώ τα παιδιά της  ηλικίας 12 και 2 ετών τα ανέλαβε το Γραφείο Ευημερίας.