Υγεία

Χαριλάου: «Ο 42χρονος Άλκης έτυχε διαλογής και εγγραφής και έφυγε λίγα λεπτά μετά» (BINTEO)

Νέα μαρτυρία πολίτη: "Πάθαινα έμφραγμα και δεν με πίστευε ο νοσηλευτής -Πήγα στις 10 το βράδυ και με έβαλαν μέσα στις 1 το πρωί"

Ο άτυχος 42χρονος Άλκης που έχασε τελικά τη ζωή του σε θανατηφόρο, έτυχε διαλογής και εγγραφής είπε στο Μεσημέρι και Κάτι ο Χαράλαμπος Χαριλάου, Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ.

Μιλώντας για το τραγικό συμβάν, ο κ.Χαριλάου, είπε «σε λίγα λεπτά αποχώρησε χωρίς να ενημερώσει κάποιον και χωρίς να υπογράψει.
Οι συνθήκες για την ολιγόλεπτη παραμονή του θα ερευνηθούν, διατάχθηκε έρευνα», είπε.

«Το πώς έφυγε και πού πήγε δεν μπορούμε να πούμε κάτι γιατί δεν ξέρουμε», συμπλήρωσε.

«Θα ήθελα να τονίσω αν ένα άτομο νιώθει έντονο πόνο στο στήθος είναι προτιμότερο αντί να πάρει το αυτοκίνητό του και να πάει στο Νοσοκομείο, καλύτερα να καλέσει 112 να τον μεταφέρει ασθενοφόρο», είπε ο Εκπρόσωπος.

Στο μεταξύ, πολίτης που βρέθηκε σε παρόμοια κατάσταση ενώ πάθαινε έμφραγμα επενέβει τηλεφωνικώς για να πει τη δική του ιστορία.

Δείτε πιο κάτω τι αναφέρει ο ΟΚΥΠΥ για την περίπτωση του 42χρονου, αλλά και τη νέα μαρτυρία πολίτη στο Μεσημέρι και Κάτι:

«Μίλησε» η νεκροτομή του 43χρονου Άλκη που «έσβησε» στη Λεμεσό

Αν και η ακριβής αιτία θανάτου θα δοθεί με την ολοκλήρωση των ιστοπαθολογικών εξετάσεων, η νεκροτομή στη σορό του άτυχου 43χρονου Άλκη Μιχαήλ, το όχημα του οποίου προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα, στη Λεμεσό, επιβεβαιώνει ότι υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Συγκεκριμένα, όπως ενημερώνει η Τροχαία Λεμεσού, η νεκροτομή κατέδειξε προκαταρκτικά «πρόσφατο έμφραγμα μυοκαρδίου επί εδάφους στεφανιαίας νόσου».

Από τη σορό λήφθηκαν βιολογικά δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις, ώστε να επιβεβαιωθεί η ακριβής αιτία θανάτου του 43χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στο όχημα του τα ξημερώματα της Κυριακής.

Λίγο νωρίτερα είχε επισκεφθεί τις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, με πόνο στο στήθος και έκανε εγγραφή για να εξεταστεί, ωστόσο, για λόγους που διερευνώνται από τον ΟΚΥπΥ, αναχώρησε για να μεταβεί σε άλλο νοσηλευτήριο συμβεβλημένο με το ΓεΣΥ.