Υγεία

Με Τρώει... η έκφραση

Τρώω γρήγορα.

Το κατάπια αμάσητο.

Έκατσε στο στομάχι μου.

Θα ξεράσω.

Δεν μπορώ να το χωνέψω.

Αυτά που άκουσα μου προκαλούν αηδία.

Στενοχώρια … δεν μπορώ να φάω.

Αυτό δείχνει τα συναισθήματα μας, γιατί; Σύνδεση τελικά στομαχιού & συναισθήματος, όπως και οι περισσότερες ορμόνες Σεροτονίνη, GABA κτλ, ανεβοκατεβαίνουν από το στομάχι στο εγκέφαλο με κύριο επηρεασμό το Συναίσθημα.

Έτσι αρχίζουν τα συμπτώματα γιατί υπάρχουν κρυμμένα συναισθήματα , που προκαλούνται από διάφορες καταστάσεις, δηλ. κάτω από το χαλί, γι’ αυτό οι ανθρώπινες σχέσεις είναι δύσκολες, νεκροί γάμοι & σχέσεις, λόγω αποδοχής και κοινωνικό status.

Το στομάχι προσπαθεί να κάνει επεξεργασία δηλ. τρώνε γρήγορα και καταπίνουν με δυσκολία και μετά τους κάθεται το φαγητό στο στομάχι, δηλ. τάχα αποδέχονται την κατάσταση, γιατί πρέπει… για πολλούς και διάφορους λόγους. Αλλά με ΤΙΠΟΤΕ δεν καταπίνεται. Η πέψη έχει να κάνει με την διαχείριση της Συναισθηματικής φόρτισης η αποσυμφόρησης. Εδώ μπαίνει το κομμάτι: οικονομικοί & περιβαλλοντικοί πόροι μιας χώρας που ισούται με την παγκόσμια οικονομία.

Όταν κάτι μας ενοχλεί και μας πέφτει βαρύ, δεν μπορούμε να αντιδράσουμε από ανασφάλειες και φοβίες, π.χ. τσακώνομαι με τον εαυτό μου αλλά δεν θέλω να το δείχνω για το status. Μια συναισθηματική αντίδραση μετά από πολλές πιέσεις είναι ο εμετός, αρχίζοντας οι βουλιμικές και ανορεξικές τάσεις μαζί με τις μικρής εμβέλειας κρίσης πανικού, παλινδρομήσεις γιατί ξεχειλίζω από ψυχικά ανάμεικτα συναισθήματα που δεν τα χώρισα και δεν τα ξεχώρισα. Ξεχείλισε το ποτήρι... κορόιδεψε κι άλλο τον εαυτό σου, συνέχισε να χλευάζεις, να ζηλεύεις, να κατηγορείς τους άλλους, να χαλάς σχέσεις, να ποδοπατάς τους άλλους στην δουλειά κτλ, κτλ.

Γιατί δεν κανείς αυτοκριτική, αυτογνωσία, τι θέλεις τελικά; πρόληψη & ψυχοθεραπεία.

Καθόλου ακραίο… ισχύει.

Συναίσθημα = Σιωπή ή Έκφραση με πράξεις.

Και το ΟΧΙ κάνει καλό, σε κάποιες συναισθηματικές καταστάσεις που δεν μπορούμε να τις δεχτούμε και σε μετέπειτα στάδιο, θα πρέπει να τις χωνέψουμε κιόλας, συνοδευμένες από φαγητό είτε όχι. Καλή Συνέχεια!