Υγεία

Τρέφω & Ψυχή

Τρέφω = εκτιμώ, φροντίζω και κάνω επιλογές βάση της δίκης μου προσωπικότητας, προστατεύω, θαυμάζω, αποδέχομαι και προχωρώ. Οι ψυχικές και σωματικές μου ανάγκες προς την εξελικτική μου πορεία σημαίνει τρέφω τον εαυτό μου με καλά συναισθήματα, γνώσεις και είμαι αυθεντικός προς τον εαυτό μου, στις σχέσεις μου και στα διαφορά κοινωνικά σύνολα. Έχω την δίκη μου αξιοπρέπεια, χαρακτήρα και ήθος και δεν πιέζω κανένα άτομο να ακολουθήσει τις δικές μου επιλογές, σέβομαι και δεν χειρίζομαι καταστροφικά αλλά άτομα. Προστατεύω τον εαυτό μου από εγωισμούς και τα άτομα τα οποία είναι κενά, διότι έχουν δείξει ανωριμότητα με την συμπεριφορά τους, ανεξάρτητου ηλικίας. Τα άτομα αυτά δεν είναι φροντισμένα στην ψυχή και το πνεύμα. Εχω εμπιστοσύνη στις ικανότητες μου και εμπλουτίζω τις γνώσεις μου στα θέματα συμπεριφοράς και στους τομείς της επαγγελματικής μου εξέλιξης. Τρέφω τον εγκέφαλο μου και το σώμα μου, επιλέγω τις τροφές που καταναλώνω γιατί κανένας δεν είναι ο ίδιος με τον άλλον. Αν δεν γυμνάσεις το μυαλό σου, πως θα μπορέσεις να γυμναστείς και σωματικά, να ξέρετε δεν μετράει μόνο η εξωτερική εμφάνιση. Γι αυτό η ψυχοθεραπεία είναι σημαντική σε όλα τα στάδια του κύκλου της ζωής ενός ατόμου όπως και τα θέματα τροφής, γιατί κάθε χρόνο και κάθε περίοδο, ο κάθε άνθρωπος λαμβάνει άλλα ερεθίσματα και εμπειρίες. Το να είναι κάποιο άτομο ευθυνόφοβο (λόγω τραυματικών εμπειριών) είναι επιζήμιο και αυτό καταστροφικό πρώτα για τον ίδιο και μετά για τους άλλους. Το να μάθει ένα άτομο να διαχειρίζεται καταστάσεις και να μπορεί να κλείνει τις οποιεσδήποτε υποθέσεις του, αυτό ευθύνεται 70% από το σπίτι δηλ την οικογένεια. Π.χ. αν είσαι επαγγελματίας στη δουλειά σου, τότε θα πρέπει να ισχύει το ίδιο και στο σπίτι σου. Μαθαίνω και τρέφομαι σωστά Ψυχικά & διατροφικά. Το άτομο πρέπει να μάθει να μοιράζεται τα συναισθήματα του / τις γνώσεις του για να μπορεί να προχωρήσει ως Άνθρωπος .

Μην κάνετε ότι δεν σας αρέσει να σας κάνουν.
Πρέπει να μάθεις να βελτιώνεις και την σκοτεινή πλευρά της προσωπικότητας σου. Οι ορμόνες Ντοπαμίνη και Σεροτονίνη, πρέπει να είναι σε ισορροπημένα επίπεδα, διότι εάν υπάρχει αυξημένα επίπεδα Ντοπαμίνης λόγω διαφόρων αρνητικών συμπεριφορών τότε η Σεροτονίνη ανεβοκατεβαίνει, με αποτέλεσμα η Κορτιζόλη, ορμόνη του Στρες να αυξάνεται.
Η διαδικασία αυτή σχετίζεται άμεσα και με τις ανθρώπινες σχέσεις (συντροφικές) όταν δεν υπάρχει ειλικρινείς συμπεριφορά σε όλα τα θέματα.
Τρέφω και ψυχή, έχει να κάνει με την ψυχική και διατροφική κατάσταση μας σε όλα τα επίπεδα του ανθρώπου. Με την έναρξη της Σχολικής Χρόνια 2024 στο Ανοικτό Σχολείο Στροβόλου και στο Πολυδύναμο Δημοτικό κέντρο Λευκωσίας.