Ειδήσεις

Συμπληρώνονται σήμερα 27 χρόνια από τον αδόκητο θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη

Δήλωση του πρώην Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκη Ομήρου

Δήλωση του ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκη Ομήρου για τα 27 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη στις 14/9/1999.

Αυτούσια η δήλωση

27 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας τόσο πρόωρα και τόσο τραγικά, ο Γιάννος Κρανιδιώτης στις 14/09/1999.

Τιμούμε τον αγωνιστή, τον οραματιστή, τον πολιτικό, τον μεγάλο Κύπριο, τον μεγάλο Έλληνα και Ευρωπαίο.

Τιμούμε τον άνθρωπο που έθεσε τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης της Κύπρου, που υπήρξε το μεγαλύτερο πολιτικό και διπλωματικό επίτευγμα του Ελληνισμού μετά την τραγωδία του 1974.

Η ζωή και το έργο του Κρανιδιώτη θα αποτελεί μόνιμη πηγή έμπνευσης για την συνέχιση ενός αγώνα που δεν έχει ακόμα δικαιωθεί. Χρέος μας να τον θυμόμαστε και να τον τιμούμε.