Άστεγοι στις στέγες...
Νέο πρωτοφανές φαινόμενο στην Κύπρο του 2019. Άστεγοι πεθαίνουν πάνω σε... στέγες! Προ ημερών εντοπίστηκε γυναίκα νεκρή σε ταράτσα πολυκατοικίας, στη Λευκωσία. Έγιναν διάφορες εικασίες, αφού το περιστατικό συνέβη εν μέσω του πανικού που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις για τη δράση του κατά συρροήν δολοφόνου. Το μυστήριο λύθηκε όταν η Αστυνομία μάς πληροφόρησε ότι επρόκειτο για άστεγη που είχε καταφύγει στην ταράτσα, την οποία είχε μετατρέψει σε «κατοικία» της.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, η νεκρή άστεγη ήταν αλλοδαπή. Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε, ούτε από το δικό μας σινάφι, να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτήν τη γυναίκα. Πώς βρέθηκε στην Κύπρο, κάτω από ποιες συνθήκες κατέληξε στην ταράτσα, ποια ήταν τα αίτια του θανάτου της (πείνα, ναρκωτικά, κάτι άλλο;). Λίγες μέρες αργότερα, εξ αφορμής μιας πυρκαγιάς στην ταράτσα εγκαταλειμμένου εργοστασίου, στην περιοχή ΣΟΠΑΖ, μάθαμε ότι εκεί πάνω ζούσε κάποιος άστεγος.
Συγκεκριμένα, πάνω στην ταράτσα βρισκόταν μια πρόχειρη κατασκευή στην οποία φαίνεται να διέμενε κάποιος, με βάση τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν σε αυτήν. Το πρόχειρο αυτό υποστατικό-«κατοικία» καταστράφηκε ολοσχερώς. Δεν μάθαμε ποιος διέμενε εκεί και αν ήταν κι αυτός αλλοδαπός. Όσο για ημεδαπούς αστέγους, ευχόμαστε να μη δούμε κάποιους να καταφεύγουν σε ταράτσες, αν τους πουλήσει το σπίτι η τράπεζα, ή αν απλώς δεν είναι σε θέση να πληρώνουν τα παραφουσκωμένα ενοίκια, ιδιαίτερα στη Λεμεσό.
ΜΠΟΞΕΡ