Κυπριακό

Βρετανός Λόρδος σε φιλοτουρκικό παραλήρημα:Ο τουρκικός στρατός δεν υπήρξε ποτέ κατοχική δύναμη στην Κύπρο

To Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια από τα εγγυήτριες χώρες στο Κυπριακό, ο δήλωσε το πρώην μέλος της Βρετανικής Βουλής των Λόρδων, Τζον Κιλκλούνεϊ, ισχυριζόμενος παράλληλα ότι ο τουρκικός στρατός δεν υπήρξε ποτέ κατοχική δύναμη.

Στη δήλωσή του σύμφωνα με το Turkish Newspaper, ο Kilclooney είπε, «Ο Τουρκικός Στρατός δεν κατέλαβε ποτέ έδαφος. Οι Τούρκοι επενέβησαν στην Κύπρο για να σταματήσουν τη σφαγή των Τουρκοκυπρίων από Ελληνοκύπριους».

«Μην διαστρεβλώνετε τις αλήθειες»

Ο Κιλκλούνεϊ είπε ότι η Τουρκία ασκεί το δικαίωμα της εγγυήσεως ως μια από τις εγγυήτριες δυνάμεις στην Κύπρο. Ο Κιλκλούνεϊ σημείωσε την παρουσία τουρκοκυπριακού πληθυσμού στην Κύπρο και ανέφερε το ενδιαφέρον της Τουρκίας για την ευημερία τους.

Στην εκτίμησή του, ο Κιλκλούνεϊ απευθύνθηκε σε όσους επικρίνουν την Τουρκία, λέγοντας: «Μην διαστρεβλώνετε τις αλήθειες, μην αποφεύγετε τις πραγματικότητες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αναπληρωτής αρχηγός του Ενωτικού Κόμματος του Ulster κατηγορήθηκε πριν από καιρό για ρατσισμό αφού περιέγραψε την εκλεγμένη αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Kamala Harris ως «Ινδή».