Υγεία

Σε απόγνωση καρκινοπαθείς στη Λεμεσό- Αναβάλλονται χημειοθεραπείες

Σε απόγνωση βρίσκονται οι γιατροί και οι καρκινοπαθείς στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, καθώς τα προγραμματισμένα ραντεβού για χημειοθεραπείες αναβάλλονται τις τελευταίες δύο εβδομάδες λόγω έλλειψης φαρμάκων. Σύμφωνα με καταγγελίες των γιατρών, το φαρμακείο του νοσοκομείου δεν διαθέτει τα απαραίτητα σκευάσματα, με αποτέλεσμα να σημειώνονται καθυστερήσεις στις θεραπείες των ασθενών.

Χθες, μάλιστα, σημειώθηκε νέα αναβολή σε προγραμματισμένες χημειοθεραπείες, για δεύτερη φορά, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ανησυχία στους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Είναι αξιοσημείωτο ότι, το τελευταίο διάστημα, παρατηρήθηκε γενική έλλειψη των συγκεκριμένων φαρμάκων σε όλη την Κύπρο, λόγω αδυναμίας της εταιρείας εισαγωγής να προμηθεύσει την αγορά με επαρκείς ποσότητες. Ωστόσο, Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας και Υπουργείο Υγείας κινήθηκαν άμεσα, και νέα αποθέματα έφθασαν στη χώρα πριν από λίγες ημέρες.

Παρόλο που τα αποθέματα διανεμήθηκαν στα νοσοκομεία της Κύπρου που διαθέτουν ογκολογικές κλινικές, το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού φαίνεται να μην έλαβε τις απαραίτητες ποσότητες, γεγονός που επιτείνει την κρίση και την αβεβαιότητα για τους ασθενείς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών, Σωτήρη Κούμα στο Πρωτοσέλιδο: